Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Віктора Остринського заарештували за роздачу в приватну власність двох островів

24 жовтня 2011, 11:30
Дата ефіру/події: Понеділок, 24 жовтня 11:30

Обухів втратив мера в той період, коли за ґратами опинився колишній очільник місцевої районної адміністрації. Екс-посадовцеві закидають неабияке перевищення повноважень: усупереч усім законам він віддав у приватну власність два острови на Дніпрі, а разом із ними - величезний шмат головної річки країни.

Тетяна Онищенко, керівник прес-сектору УСБУ в Київській області:

- Головним слідчим управлінням СБ України порушено кримінальну справу щодо колишнього голови Обухівської районної державної адміністрації Київської області. Порушуючи чинне законодавство посадовець виділив 19 громадянам України земельні участки на 2 островах. Відповідно до рішення Шевченківського суду, посадовця взято під варту, знаходиться в СІЗО.

Для мешканців Обухівського району ця новина немов грім серед ясного неба. Люди знали, що колишній голова райадміністрації причетний до земельних махінацій, але не вірили, що колись таки погорить. А поплатився за своє нахабство. Продавав не тільки землі, а й Дніпро.

Ігор Денисов, заступник керівника відділу ГУБОЗ МВС України:

- Данные земельные участки относятся к землям водного фонда, и украинское законодательство запрещает передачу данных земельных участков в частную собственность.

Так 2008-го поблизу міста Українки водний фонд втратив два острови. Хто і кому виділив майже сорок гектарів площі - довго з'ясовували правоохоронці. За документами, власниками землі стали дев'ятнадцятеро київських студентів. Кожен отримав ділянку вартістю мільйон доларів. Та як з'ясували слідчі, молоді люди навіть не здогадувалися про такі статки. Це типова афера, вважають фахівці: документи підставних осіб використали, аби вчинити незаконну оборудку.

Володимир Кисельов, мешканець м. Українки:

- Это схема обычная - оформляется на студентов, им дается сто-двести долларов за ксерокопии, что выделяется, где - они, как правило, не знают.

2009-го, коли правоохоронці ретельно шукали винуватців, тодішній голова продовжував грати роль небайдужого господарника. На всю країну звинувачував інших у бездіяльності та злочинах.

Віктор Остринський, голова Обухівської райдержадміністрації у 2009 р.:

- Вони будуть робити фальшиві акти, миная проектні організації, дозволи відповідні. Вони можуть за дуже короткий період зробити стільки порушень, що хватить розбиратися на всю оставшуюся жизнь всім органам.

Віктор Остринський став першим арештованим у цій справі. Хто піде за ґрати услід за ним - в СБУ не розголошують. Проте обіцяють: острови повернуть до водного фонду.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Беспредел продолжается. В Бориспольском р-не кооператив Вишенки 2 имеет прибрежную зону с прекрасной рощей (тополя, березы, сосны лет по 30) ширина всего от среза воды 90 м - атакуют уже года три,юди пока сопротивляются. Старая власть украла и перепродает теперь представителям новой - приезжают настоящие бандиты , если будут резать деревья и намывать песок - будет хуже чем на троещине - будет война.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.