Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Донецьку хочуть жити мирно

14 квітня 2014, 21:54
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 квітня 21:54

Донеччани у скрутний час намагаються зберегти спокій. Останні події із захопленням адміністративних будівель пересічним містянам не до вподоби. Нині в реґіоні з'явилися активісти, які через соціальні мережі набирають добровольців до народної самооборони.

Попри тижневу облогу Донецької облдержадміністрації ситуація в місті стабільна, хоча й напружена. До останніх подій городяни ставляться з осудом.

Віктор, мешканець м. Донецька:

- Те, кто с российскими флагами - отстреливать! На хрена этот бардак нужен? Я люблю, чтобы все было тихо, мирно, спокойно.

- Плохо. Это ненормально. Ну зачем рушить здание, захватывать? Вы видели, что сделали с облрадой? Разрушили. Это нормально? Это не нормально. Что делали в Киеве? Это тоже ненормально.

Втім, серед перехожих є й ті, які своєрідним чином закликають знімати тільки під будівлею ОДА.

- Мы не врем народу, мы спрашиваем.

- Как это? Езжайте, спрашивайте на облгосадминистрацию! Где стоят люди и высказывают свое мнение. 

- А здесь не люди?

- Здесь люди, которым все равно.

Територія навколо облдержадміністрації позначена не тільки барикадами, а й прикордонними стовпами. Знімати тут забороняють. За кілька кварталів звідси про буремні події вже нічого не нагадує.

Любов, мешканка м. Донецька:

- С ребенком не страшно гулять?

- Нет. Я гуляю в своем городе, я здесь живу, нет. Мы на самом деле ничего не знаем, по сути. Столько много информации, и где правда, и где ложь - очень тяжело разобраться.

Нині задля безпеки городяни самі об'єднуються в дивізію самооборони. До лав цього підрозділу набирали людей за допомоги соціальних мереж. Нині добровольців - до шестисот.

Сергій Єрьомін, активіст народної самооборони:

- Мы готовы приступить с офицерами запаса, патриотами, которые активно хотят участвовать в жизни нашей страны. Мы готовы приступить к тем функциям, которые возложены на этот батальон. Мы также ждем, когда нам выдадут подробное штатное расписание целей и задач. То есть защищать мирных граждан, предотвращать организованные вооруженные бандформирования, а также защищать объекты, где собирается много народу на разнице в политических взглядах.

Діють самооборонівці не тільки в Донецьку, а й в інших містах. Ці хлопці щойно повернулися з Ясинуватої, де захищали від нападів місцевий відділ міліції.

Андрій Шинаєв, мешканець м. Донецька:

- Мы сами хотим себя защищать, потому что мы видим бездействие правоохранительных органов, мы видим бездействие силовых структур, которые должны обеспечивать безопасность территориальных громад. Поэтому мы решили сами, своими силами. Мы не боимся. Потому что это наша родина, это наша страна, и нам не страшно лечь в землю за то, чтобы защитить нашу родину. Чтобы к нам никто не приходил, не навязывал свое мнение, не вторгался в наш дом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.