Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Криваві бої під Волновахою та Рубіжним

22 травня 2014, 19:45
Дата ефіру/події: Четвер, 22 травня 19:45

Чорний день для українських військових. Сьогодні в боях під Волновахою на Донеччині загинули 13-ро солдатів. Це найбільші втрати Збройних сил за час проведення антитерористичної операції на сході. Бандити підступно, із засідки відкрили во вояках масований вогонь із ручних протитанкових гранатометів і мінометів. Один із зарядів влучив у бойову машину, стався вибух. Точилися бої і біля Слов'янська, а також на Луганщині в Рубіжному.

Знову чути постріли у Слов'янську. Вогонь відкрили терористи. Вони ціляться в українських військових з житлових кварталів.

- Это не обычно было, это намного сильнее, чем в предыдущие дни, громыхало так, и ракетницы тут летали, прятались кто куда, в подвалы, кто на пол.

Утім, найгарячіші сутички між терористами та вояками точилися в інших місцях на Донеччині й Луганщині. Драматичний двобій був у Волновасі - бандити підступно, із засідки відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів і мінометів. Під час обстрілу влучили в БМП збройних сил, спалахнула пожежа.

- Глянь, тут разбито все! Глянь - БМД горит.

Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки й оборони України:

- Була спроба прориву до Волновахи і захоплення цього міста, ця атака була відбита, довелося на певному етапі, щоб підійшли українські гвинтокрили, які вогневою підтримкою підтримали наш пост.

Віктор, мешканець с. Ольгінки:

- Прилично, и автоматы, что-то тяжелое, и вертолеты где-то в 7 утра.

У кривавому протистоянні загинули 13-ро солдатів, три десятки вояків поранені. Шістьох постраждалих вже доправили до обласної лікарні в Донецьк.

Петро Ромашко, водій швидкої:

- Видел одного - с раненой ногой был. А так тоже ноги, руки. У кого-то ног нету, у кого-то головы, но не знаю точно, не буду врать.

Ще один військовик загинув у бою біля Рубіжного. Там напередодні Збройні сили облаштували пункт, на який і напали терористи. Бойовики вдалися до звичної тактики - стріляли з-за спин цивільних провокаторів.

- Був здійсненйи напад на блок-пост, з Кремінного була направлена підтримка блок-посту, там знаходиться підрозділ нацгвардії, і цей напад теж був відбитий.

Терористи активізувалися - кажуть у Раді нацбезпеки та оборони. Доказом є одночасні напади бандитів. Утім, українські військовики контролюють на блок-постах північ Луганської області, а також Захід і Південь Донеччини. Саме там зосереджена найбільша кількість диверсантів. Завдання ж Збройних сил - не дати прорвати це кільце, й ще більше його звузити.

Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки й оборони України:

- Терористи, які здійснювали напад, вони мали на меті прорвати лінію стримування, яка звужується і з кожним днем звужує територію, де відбувається процес дестабілізації, на всіх позиціях бойовики були відбиті і понесли великі втрати.

Утім, полегшено зітхати рано. Розвідка звітує - на території Росії, неподалік Ростова-на-Дону, виявили військову базу, де тренують бойовиків. Там не менше тисячі бандитів! Ймовірно, після закінчення навчання вони невеликими групами прориватимуться на територію України.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.