Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мобілізованого на Схід патріота намагалися звільнити з роботи

6 червня 2014, 23:33
Дата ефіру/події: П’ятниця, 6 червня 23:33

В оригінальний спосіб віддячила Батьківщина своєму захисникові. Вже наступного дня після мобілізації на Схід чоловіка звільнили з роботи.

Електрика Олександра Луценка взяли до війська. Захисник Вітчизни ще не встиг попрощатися з рідними, як йому сповістили приголомшливу новину.

Світлана Луценко, дружина мобілізованого:

- В той же вечір, коли його мобілізували, позвонили з роботи, щоби він написав заяву на звільнення. Він відмовився їхати писати заяву. Але потім вияснилося, шо його все таки звільнили з роботи.

Чоловік від конституційного обов'язку не відмовився, тож наказ про звільнення за систематичні прогули наздогнав його вже на передовій. Таке знущання з українського вояка розбурхало його рідне місто.

Руслан Тригуб, представник Громадської організації м. Обухова:

- Особисто поїхав у РЕС наш Обухівський. Запитав, що за ситуація, що сталося? Відповідь мене здивувала дуже: ми з ним домовились. Коли він прийде, ми його знов візьмем на роботу. А зараз? Дружина, діти. Якщо, не дай Бог, з ним щось там трапиться? Вирішення проблеми яке?

Щоби домогтися правди, небайдужий люд зібрався під місцевою адміністрацією. Ще трохи, і пристрасті просто закиплять.

Микола Кукоба, представник Громадської організації м. Обухова:

- Згідно Закону, людина, яка призвана по мобілізації, має право на збереження робочого місця протягом року, посадового окладу і середнього заробітку. Всупереч цьому його було незаконно звільнено.

За сприяння місцевих урядників народний протест переміщається до зали засідань. Вже за кілька хвилин перед містянами - очільник міліції та прокурор. На імпровізоване віче поспіхом прибув і винуватець конфлікту. Тут-таки з'ясовують справжню причину звільнення вояка.

Олександр Родин, директор з персоналу ПАТ Київобленерго:

- Вопрос в одном. Есть Закон - нет формата его исполнения. Как выплачивать зарплату? Рубль, десять рублей, сто рублей? Мы тарифная организация.

- Гривня, полковник! Гривня! Ви не в Криму! Обленерго кому належить?

Тож поновлення на роботі українського солдата нині під великим питанням.

- Отмена приказа, она не решает вопрос, что дальше с ним делать? Вопрос станет, а где он был? Нету закона!

- Закон о мобилизации есть! Шо ви розказуэте!

- Я надеюсь, вы его читали?

- Ні Картонка, ні інші підприємтсва району не звільнили своїх людей. Тільки РЕС звільнило!

Провокаційні заяви ще більше роздратували народ. Тож спроба покинути віче закінчується для чиновника невесело.

- Вас громада не відпускає. Вибачте!

Поки роботодавець міркував про свою подальшу долю, Свідок спілкувався з юристами. Кажуть, таких випадків в Україні нині сотні.

Денис Шкіптан, юрист:

- Звертатися до судів і доказувати свою правоту з вимогою про скасування наказу про звільнення з роботи та поновлення на роботі із стягненням середньомісячного заробіітку. Відповідні документи військомату, розпорядження про мобілізацію - ці документи необхідно надавати і пояснювати, що особа з об'єктивних причин не була на робочому місці.

Кілька годин полону таки змусили чиновника схвалити невигідне рішення. Того самого дня Олександра Луценка поновили на робочому місці зі збереженням посадової платні й наданням усіх компенсацій.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
росийська церкво - не зводь народи, и теж - украинський народ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Игорь 07.06.2014, 18:03 ответить
Росийська Церкво - зи своим православием-цареславием - вертайся в лоно истиннои Вселенськои

Церкви - а н
Игорь 07.06.2014, 17:57 ответить
Росийський загарбник, русский фашистсько-путинський загарбницький чобит - з триском иди и - не в
Игорь 07.06.2014, 17:44 ответить
Нема скаженого Петра и тирана Сталина, а винищення в - инший

ипостаси нашого ридного украинского народу - тривавае!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Игорь 07.06.2014, 17:38 ответить
Великий наш пророк: ,,...бо москали - чужи люди, роблять лихо з нами! ,,
Игорь 07.06.2014, 17:29 ответить
Игорёк, рано или поздно ты узнаешь правду о том что происходит на востоке, и изменишь мнение о "Москалях", и простят они тебя грешного за отчуждение от славян. Вот только ты сам себя уже не простишь. И будет на твоей совести всю жизнь камнем висеть это твоё же слово ",,...бо москали - чужи люди"
ррр 13.06.2014, 14:23 ответить
УКРАИНО - БОРОТЬБА ДИЛОМ И СЛОВОМ МОЛИТВОЮ И РАДОЮ И МОНОЛИТОМ ВСИХ УКРАИНЦИВ И ДУХОМ НАШИМ КОЗАЦЬКИМ И КНЯЗИВСТВА РУСИ-УКРАИНЫ - ЗА ВОЛЮ, ЗА УКРАИНУ, ЗА ДОЛЮ -
Игорь 07.06.2014, 17:15 ответить
УКРАИНА - МАЕ БУТИ СОБОРНОЮ!
Игорь 07.06.2014, 17:06 ответить
УКРАИНА МАЕ БУТИ ВСЯ-ВСЯ
Игорь 07.06.2014, 17:03 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.