Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ексклюзивний матеріал з місця падіння Боїнга

18 липня 2014, 20:35
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 липня 20:35

Пошматовані тіла, уламки крісел, речі пасажирів, дитячі іграшки... І жахливий запах смерті в повітрі. Таку моторошну картину побачила знімальна група Свідка на місці падіння збитого ракетою російських бойовиків малазійського Боїнґа. Територію, де розташоване невеличке селище Грабове, цілковито контролюють найманці ДНР. Представників українських ЗМІ на місце трагедії вони не пускають. Проте нашим кореспондентам вдалося пробратися. Ексклюзивний матеріал  - до Вашої уваги.

Ось така картина перед очима тих небагатьох, хто під'їжджає до сумно уславленого на весь світ селища Грабового. Від побаченого кров стигне в жилах, й до горла підкочується гірка грудка. Запах свіжого м'яса і згару забиває дух.

Мешканець с.Грабового:

- Откуда летел самолет?

- Оттуда. Она рассыпался. Когда мы вышли с сыном курить, я стал задом, а он передом. А потом говорит: батя, где-то что-то гудит, а потом как ззакричит: батя, тикай на ...рен. И оно пошло, я сюда за хату заскочил, а он на улицу побежал. А я потом за погреб побежал, выглядываю, а потом начал отправляться. Уходить, уходить туда.

- Мне кажется, летчик был там. Не может быть там. Мы сейчас богу молимся, чтоб этот летчик… Он, наверное увидел, что село, и уводил его, самолет, туда.

На місці позмінно працюють рятувальники. Вони прибули сюди вже через 15 хвилин після повідомлення про падіння лайнера. Селяни розповідають про страшний вибух та як з неба посипалися рештки літака й людських тіл. Дехто з мешканців знайшов частини повітряного судна на власному городі.

- В Петропавловке у свата на огороде, метров десять от дома, два фрагмента самолета, что там за фрагменты, я вам сказать не могу.

Деякі уламки впали поблизу будинків. Люди розповідають - у сусідньому селі рештки тіл летіли просто на дахи.

- Я взрыв услышал, вышел. Вот это все горело, полностью все горело.

- Вчера я появился здесь, когда уже все случилось. Вышли - с той стороны - фрагменты самолета, фрагменты тел. С этой стороны, вдоль поля, в креслах сидели. Кресла видели. В креслах сидели люди. Это то, что я видел.

Майже одразу на місце прибули бойовики ДНР. Дорогою з Донецька до Грабового ми подолали 7 блокпостів терористів. Вони цілковито контролюють цю територію. Проте в роботу спецслужб і міліції, принаймні відкрито, не втручаються.

- Сто человек.

- Какая работа сейчас проводится?

- Поиск тел.

- Сколько уже было найдено?

- Пресс-служба. Более подробно Вам все расскажет пресс-служба.

Місцеві ж люди дуже перелякані. Поки знімальна група Свідка працювала на місці пригоди - неподалік гуркотіла важка артилерія. Селяни ж, на чиї голови неоголошена війна скинула таке жахливе лихо, понад усім прагнуть миру і когось звинувачувати у трагедії не беруться.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.