Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

З Дніпропетровщини у Слов'янськ повертаються вимушені переселенці

24 липня 2014, 22:16
Дата ефіру/події: Четвер, 24 липня 22:16

Вимушені переселенці зі Слов'янська, яких на кілька місяців прихистила Дніпропетровщина, потроху повертаються до власних осель. За останній тиждень завдяки зусиллям місцевої влади та надзвичайників додому вже поїхали півтори сотні душ. Переважно це жінки, діти й люди похилого віку.

Володимир - один з тих водіїв, що тиждень тому привіз перші дев'яносто біженців додому й на власні очі бачив звільнений від терористів Слов'янськ.

Володимир, водій автобуса:

- Все доехали нормально, отлично, без жалоб. МЧС встречают, сразу за стол, накормили людей, всё. Скорая помощь была, всё было. Людей спрашивают, что им надо, какие проблемы, всё там решают. Люди рады, вернулись домой, всё хорошо.

Другу партію охочих повернутися, а це п'ятдесят п'ятеро людей, головно діти, жінки та літні люди, відрядили вранці. Серед них і семирічний Єгор з бабусею.

- Окна повыбивались...

Так про обстріл власного будинку дядьками в камуфляжі розповідає хлопчина. Каже: нині дуже чекає на зустріч із мамою, яка весь цей час залишалася в Слов'янську. Надзвичайники запевняють: шлях Єгора, як і всіх інших, хто вирішив повернутися до власних домівок, буде максимально комфортним.

Олена Дороніна, керівник медичної служби Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- Раздали таблеточки от укачивания, от изжоги, от тошноты, сердечные гликозиды.

Ігор Романюк, керівник Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- Дорога дальняя - 300 километров. Поэтому, понятно, будут остановки, медработник сопровождает колонну. Будет оказывать помощь в случае необходимости. Ну и по месту прибытия будет организовано горячее питание.

Про масове повернення переселенців, на жаль, говорити зарано. У Слов'янську все ще небезпечно.

Ігор Романюк, керівник Держслужби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області:

- Порядка 5 тысяч боеприпасов было уничтожено. Это и растяжки, и мины, и артиллерийские снаряды, миномётные мины, всевозможные комплексы.

Вадим Шебанов, заступник мера м. Дніпропетровська:

- В городе много мин, и когда наши службы скажут, что город разминирован, тогда начнёт, пойдёт большой возврат обратно.

Від початку бойових дій на сході країни Дніпропетровщина прийняла понад шість з половиною тисяч біженців з Донбасу. Нині майже половина з них вирішили залишитися тут назавжди.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.