Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Львівські майстри лагодять техніку для АТО

24 липня 2014, 22:59
Дата ефіру/події: Четвер, 24 липня 22:59

Обстріли терористів пошкоджують чимало бронетехніки. На полі бою її полагодити складно, однак можливо. Для цього в зоні АТО працюють спеціальні бригади від профільних підприємств. Черговий екіпаж майстрів нині відправляє і Львівський бронетанковий завод. Уперше за останні 5 років там отримали держзамовлення на ремонт спецтехніки.

Ось цей танк-красень - уже готовий. Залишилося пофарбувати і в бій! Та не в Україні. Такі бронемашини завод виготовляє на експорт до країн північної Африки. Фахівці пояснюють - на вітчизняному озброєнні є дуже багато важкої техніки. Однак вона вийшла з ладу через бездіяльність. Місія заводу - це все відновити для потреб армії. Майстер Володимир лагодить броньовану ремонтну машину, по простому - тягача.

Володимир, слюсар заводу:

- В стислі сроки стараємся відремонтувати по можливості. Вона досить важлива, тому що техніка, яка пострадала в боях чи де, вот вона, то є ремонтна машина, яка забезпечує ремонт, забезпечує боєздатність армії.

А ось це захисна пластина для БТРів. Вона рятує від артилерійського обстрілу. До кінця тижня завод обіцяє відправити на Схід 500 таких деталей.

А ось у цьому цеху лагодять "серця" танків. Двигунам по 30 років, і майстрам доводиться добре біля них попріти. Іноді навіть після зміни.

Юрій Триндій, робітник Львівського бронетанкового заводу:

- Це є двигун вісімдесять четвертий, робим ми його...

- Скільки, Андрій, тиждень, да?

- Два тижня. От він вже на виході.

Загалом завод отримав замовлення на ремонт дванадцяти двигунів до самохідних артилерійських установок.

Олександр Остапець, керівник Львівського бронетанкового заводу:

- Наше підприємство на даний момент займається відновленням, капітальним ремонтом броньованих ремонтно-експлуатаційних машин, проведенням капітального ремонту двигунів для броньованої техніки та виготовленням запчастин до неї.

Пошкоджену в ході воєнних дій техніку, яку неможливо нині привезти на завод, лагодитимуть виїзні бригади просто на полі бою. Ремонтник Юрій нещодавно повернуся з зони АТО. Каже, трохи попрацює в тилу і назад - на фронт.

Юрій Винар, працівник Львівського бронетанкового заводу:

- В нас тут замовлення, яке терміново треба відправити, тому що там є брак конкретних певних агрегатів. І ті агрегати потрібно швидко зібрати, відремонтувати і відправити.

Працівники заводу запевняють - для потреб АТО ладні працювати цілодобово.

Юрій Винар, працівник Львівського бронетанкового заводу:

- Фізично, хлопці, ми тут, морально і нашими працями ми - з вами. Ми біля вас. Кріпіться. Перемога наша!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.