Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ситуація на Сході

24 липня 2014, 23:10
Дата ефіру/події: Четвер, 24 липня 23:10

Визволення Лисичанська - там нині точаться найзапекліші бої. Армійці наступають і вже перекрили терористам усі шляхи відступу. Тим часом із Росії продовжують обстрілювати українські населені пункти, й цьому є незаперечні докази.

Лисичанськ у вогні. Там уже кілька днів триває запеклий бій. Українські військові взяли терористів у кільце, перекрили основні шляхи постачання зброї, живої сили та відступу. Непереливки й місцевим: бойовики облаштовують свої вогневі позиції на подвір'ях і хаотично стріляють урізнобіч. Снаряди часто летять  до багатоповерхівок.

У Раді нацбезпеки запевняють: по населених пунктах не працює артилерія та авіація. Місто від терористів зачищають наземні підрозділи. 

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Наземні сили здійснюють звільнення міст виключно за допомоги стрілецької озброєння, тому крок за кроком, вулиця за вулицею йде звільнення міста, тому саме й з-за того, що там не можна використовувати важку техніку, ця операція така затяжна.

Місцевих нині просять не полишати осель. Терористи ж тим часом встигають знімати відео на згадку та хизуватися власними силами й тактикою ведення бою.

- Аллааааї Акбаааар!

Неспокійно й в інших районах зони проведення АТО. Українські військові продовжують наступ із західної частини Донеччини і з півночі Луганщини. Та бойовики ведуть постійний обстріл позицій українських вояків. За останню добу таких було майже три десятки. Не припиняється вогонь й з російської території. Страждають, знов-таки, прикордонні пункти. А в Інтернеті, окрім нещодавнього відео, що зафільмували в Гуковому, де в бік України працює Град, з'являються й нові докази обстрілів з території федерації. Зокрема, російські армійці виклали до соцмереж власні фото, зроблені в Матвеєво-Курганському районі, що поблизу кордону України. Російські солдати пишуть: гатять по Україні цілу ніч. Й навіть додали маршрути, звідки приїхали. Натомість у Росії продовжують поширювати інформацію, що українські військові завдають по силах так званих ЛНР та ДНР ударів забороненими фосфорними бомбами.

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Наголошуємо, що даний тип боєприпасів не знаходиться на озброєнні ЗСУ. У той же час Україна отримала незаперечні факти з переговорів так званих ДНР, ЛНР про отримання фосфорних боеприпасів саме з Росії, тому є всі підстави стверджувати, що російські найманці звинуватять українських військових у їх використанні.

За добу на Сході загинуло четверо захисників, серед них і командир військової частини Нацгвардії Олександр Радієвський. Тридцять п'ятеро вояків поранено.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.