Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Третій призов вже діє

24 липня 2014, 23:49
Дата ефіру/події: Четвер, 24 липня 23:49

Ротація бійців у зоні АТО, оптимізація забезпечення вояків і посилення державного кордону - основні завдання третьої хвилі мобілізації в Україні. Вона офіційно розпочалася. В планах - укомплектувати 15 бойових частин і майже півсотні частин забезпечення. Держава виділяє на це 45 діб. Кого за цей час покличуть до армії?

Біля Шевченківського військкомату у столиці вдень людей негусто. Виявляється - всі вже всередині. Туди пресі без особливого дозволу - зась. Тож чекаємо на чоловіків біля виходу. Вони з'являються з різним настроєм. Хтось - натхненний. Як, приміром, Владислав, який добровільно, без повістки, прийшов запропонувати свої вміння.

Владислав, мешканець м. Києва:

- Реанимационная помощь, пограничные состояния, военно-полевая медицина, оказание скорой неотложной, врачебной помощи.

Відповіли - потрібен. Й дали тиждень на приготування. А ось Денис переймається - і підготовкою до служби, й самим зобов'язанням.

Денис, мешканець м. Києва:

- Сейчас вот пришел, сижу, жду очередь уже 5 часов, терапевт очень долго принимает. Вообще не настроен идти.

А от Олег мужньо пройшов усі приготування і чекає відправлення на фронт. 

- Я повестку пройшов, медкомісію здав, здав аналізи, і всьо - жду.

Його спеціальність - механік, у цій третій хвилі мобілізації одна з найбільш затребуваних. На відміну від початку АТО, коли набирали головно бойові частини.

Михайло Щербина, керівник відділу Мобілізаційного управління Міністерства оборони України:

- Це були десантники, це були стрілки, гранатометники і тд, в третю чергу часткової мобілізації значна увагу приділяється частинам забезпечення фронту, ето механікі, ремонтники і тд.

У планах оборонного відомства - підготувати 44 частини бойового забезпечення. Утім, призиватимуть солдатів й на передову. На зміну тим, хто вже кілька місяців несе службу на Сході України. Новобранців спочатку навчатимуть. На процес виділяють від 15-ти до 30-ти днів.

Олександр Правдивець, заступник керівника відділу Мобілізаційного управління Міністерства оборони України:

- Ніхто не буде направлений в зону АТО, не маючи підготовки, вони будуть проходити інтенсивну бойову підготовку на полігонах, на своїй штатній бойовій техніці.

Скільки людей призвуть за третю хвилю мобілізації, в Міноборони не кажуть. Мовляв, ця цифра - не для загалу. Та запевняють - солдатів набиратимуть з кожної області пропорційно. Не виняток Донеччина й Луганщина. Хоча оборонці зізнаються - мають проблеми із призовом у цих регіонах. Справа в тому, що тамтешні військкомати здебільшого або знищенні, або захоплені терористами. Тому доступу до списків Міноборони просто не має. Покладаються головно на сумління місцевих мешканців.

Михайло Щербина, керівник відділу Мобілізаційного управління Міністерства оборони України:

- А Донбас - там в першу чергу буде прйиматися під час мобілізації, які висловлять добровільно желаніє, такі вже служать - це батальйони Айдар, Донбас, які комплектуються переважно з місцевого населення.

У військкоматах усієї країни чекають, головно, рядових запасу всіх військових спеціальностей до 40 років, й офіцерів та сержантів - до 45. Й відкосити від призову не вдасться, принаймні так запевняють у Міноборони. Про такі випадки - кажуть - сповіщатимуть прокуратуру.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
"Его специальность - механик, в этой третьей волне мобилизации - одна из самых востребованных."--- косвенный признак того как много техники жгут ополченцы.
ррр 26.07.2014, 12:13 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.