Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ситуація на буремному Сході

25 липня 2014, 23:26
Дата ефіру/події: П’ятниця, 25 липня 23:26

10 населених пунктів Луганщини та Донеччини знову під синьо-жовтим прапором. Сили АТО повільно, але впевнено беруть терористів у кільце, перекривають шляхи постачання зброї та живої сили. Росія ж продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти, а ватажки самопроголошених народних республік погрожують підривати багатоповерхівки, щоб дискредитувати українських вояків.

Кілька днів запеклих боїв, зруйновані багатоповерхівки, магазини та сотні вибухових пристроїв серед житлових кварталів. Лисичанськ звільнений від бойовиків і там знову замайорів державний прапор. Нині військові проводять роботи із розмінування.

Цей тиждень виявився вдалим для сил АТО. 10 населених пунктів Луганської та Донецької областей визволені й оговтуються від запеклих боїв. Поступово налагоджується життя.

В інших районах буремного сходу вогонь не припиняється. Під постійними обстрілами залишаються прикордонні населені пункти: Довжанський, Ізварине, Успенка, Червонопартизанськ. Відомо: у Горлівці, Харцизьку, Малій Миколаївці та Первомайську свої вогневі позиції для Граду та танків бойовики облаштували поряд із житловими будинками. Їх не зупиняє навіть те, що вогонь у відповідь може завдати шкоди місцевому людові.

Гаряче й у Луганську. Там за останню добу загинуло двоє містян, ще семеро дістали тяжкі поранення. Снаряди терористів продовжують хаотично розлітатися житловими кварталами.

- Пробило дом насквозь. Вот так.

- Вы знаете, я ничего не слышала! Думала, что ветер окно открыл и цветы полетели! Отсюда удар. Может, не разорвался?

Служба безпеки ж оприлюднила телефонні розмови між лідерами так званої ДНР. Вони обговорюють дії головного терориста - Ігоря Гиркина, й впевнені, що він обрав неправильну тактику бою.

- Ты со Стрелковым пообщался?

- Ну так, чуть-чуть!

- Ну находите понимание?

- Ну, откровенно говоря - нет. Он е**утый полковник, люди, которые с ним приехали, откровенно низкого качества, его понятие о войне в городе, в конгломерации на полтора миллиона человек... Когда он вызывает мэра и говорит: давайте останавливать общественный транспорт и взрывать девятиэтажки на окраине города, но оно, б**ь, на голову не наденешь. Он воюет за**ь, но получается как: врагов погибнет меньше, чем мирного населения, которое он освобождает!

Окрім цього, співробітники української спецслужби показали відеозізнання російського солдата, що втік до України з Росії, бо не згодний з політикою розв'язування війни, яку веде Кремль.

- В Луганскую и Донецкую область нелегально направлялись кадровые военные РФ, большую часть военнослужащих составляли спецподразделения ГРУ.

Тим часом і безпілотники сусідньої держави продовжують перетинати кордон. Тільки за останню добу захисникам удалося збити три дистанційні повітряні судна. 

Андрій Лисенко, речник Інформаційного центру РНБО:

- Такі беспілотники використовуються спеціальними прикордонними службами та розвідкою Російської федерації.

За даними Ради нацбезпеки, за час проведення АТО загинуло 325 військовослужбовців. Майже півтори тисячі дістали поранення. Попри це армійці запевняють: ворог слабшає і вони впевнені в своїй перемозі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Да ужжж. Если всё так хорошо в Укрармии и Нацгвардии и так плохо у ополченцев, чтож до сих пор то не могут порядок то навести ????? Да от того что всё совсем наоборот. А России какой смысл обстреливать Украинскую территорию ? Укрармия и сама всё сделает как надо и скинет Киевскую хунту.
ррр 26.07.2014, 12:08 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.