Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

ООН кваліфікує загибель Боїнга як військовий злочин

28 липня 2014, 21:48
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 липня 21:48

Збиття малайзійського Боїнґа в небі над Донбасом варто кваліфікувати не інакше як військовий злочин. Так вважають в ООН. Омбудсмени Організації об'єднаних націй вкотре закликають світову спільноту до об'єктивного, неупередженого й чесного розслідування всіх обставин авіакатастрофи. Раніше експерти, котрі розшифровують чорні скриньки лайнера, підтвердили - фюзеляж зрешечений саме ракетним вибухом. В ООН зазначають: нині треба назвати відповідальних осіб, покарати винних у смертях мирних людей і покласти край кровопролиттю на Сході України.

Джанні Магаццені, керівник департаменту Управління Верховного комісара ООН у справах біженців:

- Мешканці Донецька й Луганська, територій, які досі підконтрольні збройним формованням, стали заручниками ситуації. Їх залякують і використовують як живі мішені. Йдеться про викрадення людей, затримання, тортури й навіть страти. Через інформаційні прогалини нам складно підрахувати точну кількість жертв конфлікту. Втім, ми підтверджуємо: від середини квітня загинули 1129-ро людей, з-поміж яких і мирні мешканці, і військові, і бойовики. Втричі більше - майже 3,5 тисячі - постраждали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.