Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивство мера Кременчука - версіі слідчих та містян

28 липня 2014, 22:07
Дата ефіру/події: Понеділок, 28 липня 22:07

Третю добу тривають пошуки вбивць мера Кременчука. Друзі загиблого навіть оголосили чималу винагороду за будь-яку інформацію, котра допоможе розкрити кривавий злочин. Правоохоронці ж вже мають попередні версії, чому відомому політикові й бізнесменові вкорочено віку.

Кременчук третю добу в жалобі за загиблим від кулі снайпера мером міста Олегом Бабаєвим. І цілодобово в посиленому режимі працюють слідчі МВС, генпрокуратури та служби безпеки. Справа - на особистому контролі Президента України.

Юрій Сулаєв, керівник відділу УМВС України в Полтавській області:

- На підтримку колегам із Кременчука виїхали досвідчені оперативники з обласного центру, вірніше з УМВС Полтавської області. На місці також керівництво правоохоронних відомств, яке спостерігає і керує процесом. І зараз розглядаються всі можливі версії, які могли б призвести до цієї трагедії. Відкрите кримінальне провадження за фактом умисного вбивства за статтею 115 кримінального кодексу.

Застрелили Олега Бабаєва в суботу приблизно об одинадцятій, поблизу його будинку. Міський голова дістав смертельного поранення у груди. Білу дев'ятку, якою користувалися злочинці, правоохоронці вже виявили. Нападники кинули її на кордоні Полтавської області. Тепер слідчі шукають самих кілерів і замовників. Офіційних версій убивства наразі дві - бізнес-інтереси та професійна діяльність мера Кременчука. Щоправда, першу городяни заперечують. Натомість, привертають увагу до чуток, що Бабаєва могли підвищити до керівника області.

Андрій Недяк, директор футбольного клубу "Кремінь": 

- Это связано, это мое личное мнение, с губернаторством. Где могла полететь не одна, а десятки голов.

Водночас мешканці Кременчука не ймуть віри, що хтось справді бажав зла Олегові Бабаєву. Згідно з останнім соц-опитуванням, його підтримувало три чверті містян. Добре відомий на Полтавщині політик і бізнесмен, президент футбольних клубів Кремінь і Ворскла, пожертвував на потреби української армії 100 тисяч гривень. І навіть кілька разів здавав кров для поранених у зоні АТО.

- Кто мог ему зла желать? Никто. Жалко, такой мужик был.

- У нас не было погромов, у нас не было стрельбы. Он удержал ситуацию под контролем.

А тепер, після загибелі Олега Бабаєва, сто тисяч гривень пропонують вже його друзі. За будь-яку інформацію, яка допоможе правоохоронцям вийти на вбивць політика і бізнесмена.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.