Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ситуація в зоні АТО

27 серпня 2014, 00:13
Дата ефіру/події: Середа, 27 серпня 00:13

Четверо українських прикордонників загинули в сутичках на межі з Росією. Вояків обстріляли з російських гелікоптерів МІ-24. Окрім того, бої точаться в районі Новоазовська, а терористам узялися допомагати ще й французькі найманці.

З гелікоптера по прикордонниках. Поблизу Червоної Талівки, що на кордоні в Луганській області, протягом кількох годин тривали запеклі бої українських вояків із диверсійно-розвідувальною групою, яка перетнула рубіж з території сусідньої держави.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Диверсійна група підтримувалася вогнем з Російської федерації - з мінометів, 2-ох БТР та 2-ох БМП. Крім того, українських прикордонників обстріляли некерованими реактивними снарядами 2 бойових вертольоти Мі-24 Збройних сил РФ. Під час бою загинули 4 прикордонники, трьох поранено. Завдяки діям героїв прорив через кордон не відбувся.

За інформацією Ради нацбезпеки та оборони: ворог зазнав значних втрат. Не вщухає вогонь і на кордоні в Донецькій області. Терористи обстрілюють Новоазовськ. А це вже кадри з самого Донецька. Такий Палац молоді після атаки. 

- Вот так вот все задрожало, так что Юности нет!

Такі наслідки влучання набою у стадіон Донбас-Арена. Не припиняють вогню найманці й по житлових кварталах. За останню добу в Донецьку загинуло троє містян. 

- Здесь люди прячуться или пытались прятаться.

Ось багатоповерхівка, в яку влучили в Харцизьку. Місцеві не стримують сліз: бойовики обстріляли бомбосховище.

- Да, это было убежище.

- А кто-нибудь пострадал?

- Да, вот с первого этажа мужчину убило, в том подъезде трех женщин раненых увезли. 

Запеклі бої точаться нині в Іловайську. Терористи знімають на відео, як воюють. Саме ці кадри є ще одним незаперечним доказом того, що найманці обстрілюють житлові будинки. Цього разу вони кидають гранати на подвір'я приватної оселі, в якій начебто засіли українські армійці. А зараз гатять по будинку з гранатомета.

- Я буду в дом, давай прямо!

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Продовжуються активні бойові дії у передмістях Донецька, Луганська та Іловайська Донецької області, наші військові спрямовують зусилля на перекриття усіх доріг та під'їзних шляхів до Донецька та Горлівки, для їх повного блокування. Найзапекліші бої ідуть у районі Іловайська та Хрящуватого.

У Раді нацбезпеки запевнили: за останню добу ворог зазнав чималих втрати: це більше десяти одиниць техніки та дві сотні найманців.

Леонід Матюхін, речник штабу АТО:

- Лінія контрольованої Збройними Силами України зони проходить по рубежу: Жовте, Родакове, Біле, Іллірія, Маломиколаївка, Червона поляна, Круглик, Успенка, Лутугіне, Георгіївка, Новосвітлівка та Хрящувате, а також аеродром Луганськ. Також піхотинцями проводиться пошуково-ударні дії у напрямку Комісарівка-Алчевськ.

Серед терористів-найманців з'явилися французи. Вони кажуть: найближчим часом їхні сили збільшаться.

- Ми чекаємо на інших французьких добровольців, а також із Сербії, бо всі належимо до євразійської організації. Франко-сербський континґент готовий приїхати сюди й воювати на боці повстанців. Гадаємо, що прибуде два десятки бійців.

У боях з бандитами лише за останню добу загинуло 12 військовиків, 19 поранено.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.