Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Міліція Шостки розшукує осіб, які скоїли теракт

27 серпня 2014, 21:47
Дата ефіру/події: Середа, 27 серпня 21:47

Потужний вибух розбудив мешканців Шостки на Сумщині. Два автомобілі злетіли в повітря вранці під райвідділом міліції. Крім того, невідомі обстріляли фасад місцевого військового комісаріату.

В'їзди до Шостки зранку перекрили правоохоронці. Автомобілі в обох напрямках ретельно оглядають.

- На предмет виявлення вибухівки та зброї.

Квартал силовиків - там, де військомат, прокуратура й міліція - оточений. Мешканцям житлових будинків доводиться йти в обхід. 

- Я оцепляю, а работают эксперты.

Приблизно о пів на п'яту ранку людей розбудили вибухи.

Любов Олександрівна, мешканка м. Шостки:

- Тольки спали, а оно как бахнуло, подскочили, сели, а дед каже: ой, пламя отсюда, думали - девятку взорвали, не подумали, шо отсюда, потом еще бахнули, потом еще бахнуло - три раза.

"Дев'ятка" - це народна назва розташованого неподалік оборонного підприємства. Втім, нападники цілили набоями не по ньому.

Олена Федорівна, мешканка м. Шостки:

- Первых два - слабее, по нарастающей, самый последний самый сильный,  это я так поняла, что они, наверное, оттуда начали, не было никакой паники. Я сразу поняла, что это диверсия, только я думала, это в заводе.

Терористи спочатку з вогнеметів атакували військомат. Влучили у стіну на першому і третьому поверхах та залишили докази.  

Вадим Білівненко, в.о. Шосткинського міжрайонного прокурора:

- На місці пригоди було знайдено малогабаритні реактивні вогнемети, в кількості 2 штук, саме з них було здійснено постріли по адмінбудівлі.

Далі на вулиці підірвали вибухівку. 

Вадим Білівненко, в.о. Шосткинського міжрайонного прокурора:

- За попередніми даними, це був вибуховий пристрій, який встановлено було між двома зазначеними автомобілями.

Юлія Зайцева, кореспондентка:

- Фольксваген та старенька ВАЗівка постраждали в результаті вибухів під райвідділом міліції. Обидві автівки належали співробітнникам правоохоронних органів, які якраз чергували на зміні.  

Останній вибух пролунав біля торговельного центру. В будинках поблизу ударна хвиля вибила шибки. Зокрема, пошкоджено майже два десятка вікон у школі, та безліч - у  житловій 5-поверхівці.

- Замерять стекла и поставить, женщина одинокая, у нас кто-что поставит, 4 стекла. Кто заплатит? Она пенсионерка, ребенок инвалид.

Міліція розпочала слідчі дії й наразі розшукує свідків.

Тетяна Міняйло, помічник керівника Шосткинського МВ міліції:

- За даним фактом було відкрито одразу два кримінальних провадження - за незаконне зберігання зброї, вибухівки та боєприпасів та терористичний акт. Якщо вам відома будь-яка інформація, просимо вас звернутися до міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.