Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Столичні слідчі під виглядом обшуку пограбували ювелірну крамницю

27 серпня 2014, 23:01
Дата ефіру/події: Середа, 27 серпня 23:01

Прийшли на обшук, а забрали 20 тисяч доларів готівкою й коштовностей на мільйон єврів. У центрі Києва за підозрою в наявності контрафактної продукції два десятки слідчих навідалися до ювелірної крамниці і… пограбували її. Виносили золото, хто як міг: дорогі годинники на руках, а прикраси - у трусах.

Ювелірним виробам - ювелірна робота. Ось так під час обшуку свідок щось виносить із крамниці, просто з трусів витягає вкрадене. Тим часом в іншому кабінеті слідчі за обідом.

- Вытащи две упаковки и закинь, закинь, закинь вот в эту коробку.

Ще одну порцію банкнот, схожих на долари, за кілька хвилин перекладає до коробки й жінка. Це все зняли приховані камери, яких не помітили правоохоронці під час обшуку крамниці. Навідалися сюди слідчі за підозрою бутику у продажі контрафактної продукції.

Ігор Бриков, керівник ювелірної крамниці:

- Пришла проверять нас прокуратураа с милицией, проводить обыск, якобы что мы занимаемся контрафактными часами с неправильным использованием товарного знака, и что часы радиоактивны, облученные.

Удерлися в масках і балаклавах без пояснень і попереджень, працівників крамниці зачинили всередині, а керівника силоміць вигнали. Побачене після візиту правоохоронців шокувало.

Ігор Бриков, керівник ювелірної крамниці:

- После, когда все закончили и все уехали, я сюда зашел и был в шоке: все растрощено, сейфы порезаны, вся продукция валялась на полу, в туалете валялся ценник.

Під час обшуку міліціянти потрощили полиці, розбили відеокамери й розрізали сейфа, дорогі годинники валялися на підлозі.

- Тут все взломано, то есть сейф не должен нормальный так выглядеть, там, где есть поломы, порезы - это то, что они сделали и сломали.

Господарювали як могли, дійшли навіть до бару ювелірки. Вибирали неабищо.

Марина Варюха, представниця ювелірної крамниці:

- Силовые структуры позволили себе еще и выпить самый дорогой коньяк и также выкурить сигары. Брали коньяк, брали сигары и веселились здесь.

Загалом, візит міліціянтів до крамниці коштував власникам 20 тисяч доларів готівкою і десятків прикрас мінімум на мільйон єврів. Це попередні підрахунки.

Ігор Бриков, керівник ювелірної крамниці:

- Ювелирные часы, ювелирные украшения, часы, не говорю о зажигалках, ручках, ремешках. Изделие может достигать стоимости до 250 тысяч гривен.

У головному управлінні столичної міліції підтвердили - їхні слідчі й справді навідувалися до крамниці в межах кримінального провадження за фактом використання чужого товарного знака. Але методи й засоби правоохоронців - ошелешили. Двох грабіжників вже звільнили. 

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України в м. Києві:

- Було встановлено 2 слідчі, які безпосередньо причетні до скоєння цього злочину, то біш до крадіжки, мною підписаний наказ і висновок службового розслідування про звільнення цих слідчих з займаних посад з органів внутрішніх справ, матеріали передані до прокуратури. Крім того, керівник слідчого підрозділу також звільнений з посади, зараз ставиться питання про його відповідальність.

Стосовно двох слідчих розпочате кримінальне провадження. За перевищення службових повноважень вже колишнім правоохоронцям загрожує до 10 років позбавлення волі. Водночас перевірка учасників обшуку триває.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.