Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові пікетували російське консульство

29 серпня 2014, 23:13
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 серпня 23:13

Обурені російським вторгненням в Україну харків'яни прийшли з акцією протесту до консульства Федерації. Городяни вимагали, щоб військові сили іншої держави забралися геть. Не минулося без сутичок.

Пікет під російським консульством - спонтанний. Протягом четверга харків'яни стежили за тривожними новинами з Донбасу. І ввечері, після роботи, прийшли до дипломатичного представництва.

Володимир Чистилин, учасник акції протесту:

- Официально, собственно, президент заявил о вторжении. Харьковчане решили выйти. Организовались очень быстро, через социальные сети, через средства массовой информации. Решили показать, что мы не хотим в Харькове войны и мы против вторжения, и будем протестовать всеми доступными методами.

В акції взяли участь кількасот городян різного віку та соціального статусу.

Тетяна, учасниця акції протесту:

- Мы, русскоговорящие, не требуем, чтобы нас защищали. Разобраться со своими мы можем и сами. Мы сами понимаем наши проблемы. И я, как преподаватель, пришла больше посмотреть, как моя молодежь реагирует. Чему ее нужно учить дальше. Посмотреть на наши правоохранительные органы.

Російське консульство на пікет реагувало традиційно: щільно закритими вікнами. Щоб завадити заворушенням, дипломатичне представництво оточив міліційний кордон. Адже серед мітинґарів з'явилися футбольні фанати. Їх відтіснили на інший бік вулиці, і тоді учасники пікету спрямували обурення на правоохоронців. У них полетіли димові шашки.

Проте великих заворушень вдалося уникнути. Постраждалих немає, один з найзавзятіших бешкетників відбувся профілактичною бесідою з міліцією.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.