Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Маріупільці готуються захищати місто від російської армії

30 серпня 2014, 00:14
Дата ефіру/події: Субота, 30 серпня 00:14

Вони не здадуться без бою. У Маріуполі люди вийшли на антивоєнний мітинґ. З плакатами: "Путіне - геть" і "Маріупіль - українське місто" - городяни зібрали кошти для військових і домовилися щоденно допомагати захисникам вітчизни на блок-постах.

Маленькі маріупільки у вишиванках і вінках, дорослі -  з українським стягами. Так мешканці міста вишли на мітинґ - підтримати єдність рідної країни.

Анатолій, мешканець м. Маріуполя:

- Мы ждем мира, ждем мира все, кто здесь собрались, никто не хочет повтора ситуации с Донецком, Луганском, все хотят видить свой Мариуполь по крайней мере целым городом.

На антивоєнний мітинґ зібралося більше 5 тисяч маріупільців. Головний месидж до Путіна: Не чіпати міста й забиратись геть з України разом зі своїм військом.

- Місто Маруіполь - це фактично Сталінград, і саме з Маріуполя почнеться визволення всього Донбасу.

- Це правда?

- Так!

За український Маріупіль мешканці ладні не лише кричати, а й діяти. Більшість розуміє - російські військові можуть навідатись сюди будь-якої миті, тому готуються до вторгнення. І запевняють - триматимуть оборону.

Марія Подибайло, мешканка м. Маріуполя:

- Ми не будемо терпіти окупації, ми виступимо єдиним фронтом, якщо потрібно, візьмемо зброю, і ми будемо захищати наше місто.

Більше сотні людей згодилося допомагати українським військовим - хто транспортом, хто їжею. Частуватимуть захисників просто на блок-постах і підвозитимуть усе потрібне. Під час мітингу назбирали 16 тисяч гривень, які витратять на ліки для поранених.

Володимир, священик:

- Мы собрались, чтобы показать, что Украина есть в наших сердцах. Украина не в ВР, не в президенте, не в земле, не в местности, а в наших сердцах! И они бьються в одном крике: Украина единая и соборная.

Аби не пустити регулярної армії Росії до міста, маріупільці риють окопи й укріплюють блок-пости. Гуртом, лопатами, разом з військовими - завдяки зусиллям людей з'явились ями на в'їзді в житлові масиви Східний і Виноградне. А далі хочуть оточити ровом усе місто.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Путин не на столько глуп чтобы отправлять РЕГУЛЯРНЫЕ части на Украину.
ррр 08.09.2014, 15:51 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.