Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині інтернат для стареньких опинився майже на лінії вогню

2 вересня 2014, 00:19
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 вересня 00:19

Без вибухів і стрілянини. На Луганщині підопічні Кремінського інтернату для людей похилого віку з приходом української армії повертаються до спокійного життя. Неподалік цього закладу пролягала лінія фронту. Що таке артилерійський обстріл - старенькі відчули на собі.

Кремінський район - один із тих на Луганщині, який відчув справжню війну. Про блок-пост біля Старої Краснянки ще кілька тижнів тому чи не кожного дня згадували у військових повідомленнях. Терористи намагалися прорвати оборону, але її міць була непорушна. Часто обстрілювали й будинок-інтернат для людей похилого віку.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Именно здесь, в 15 метрах отсюда, шла линия фронта. Именно здесь летели снаряды. Но, слава Богу, интернат не пострадал, все люди живы, все люди довольны. И все благодарят армию за то, что она освободила их от террористов.

У цьому будинку мешкає 120 стареньких. До початку бойових дій тут і гадки не мали, що суцільну тишу та спокій колись порушать артобстріли.

Наталія Рибіна, директор будинку-інтернату:

- Страшно! Выйдем на прогулку - всё! Бабах! Отам. Бабах! Кричу: быстро все в здание, быстро все в здание! Ну бабушки, конечно, и на колени падали, и мы падали, и вот это на ковры падали. Ну потому, что очень сильно бахкало, очень сильно свистело.

Пенсіонери з жахом згадують, що їм довелось пережити.

Анастасія Іванівна, мешканка будинку-інтернату:

- Скривалися, щоб не чути, і отак затулялися, і по-разному. Шо ж зробить? Ой, отак тіпалися з бабушкою. Хай і не вертається воно ніколи.

Любов, мешканка будинку-інтернату:

- Переживали, беспокоялися, і за нас беспокоялися. Тут по троє суток дівчата дежурили - молодці. Хорошо. Вобщем, я довольна всім.

Деякі підопічні будинку-інтернату бачать на власні очі вже другу війну. Вони ледь стримують сльози, коли згадують Другу Світову та не менш жахливі для них і свіжі спогади. Нікому й на думку не спадало, що страхіття колись повториться. Тому пенсіонери дуже вдячні українській армії за мир на їхній землі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.