Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як проходив День знань на Луганщині

2 вересня 2014, 00:28
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 вересня 00:28

Вибухи бомб замість першого дзвоника. В половині луганських шкіл День знань так і не розпочався. В закладах, до яких мали прийти діти, терористи створили вогневі точки й обстрілюють житлові масиви. Через це влада перенесла початок навчального року на 1 жовтня. Сподіваються, що до того часу загарбників виб'ють із захоплених ними міст. А там, звідки бойовиків вигнали, перші дзвоники лунали найгучніше.

Станиця Луганська, Передільськ і Щастя. Тут ще вчора планували відкрити школи, адже названі міста й селище під контролем сил АТО. Проте з вечора терористи почали обстрілювати підступи та блокпости навколо, тому обласна адміністрація вирішила скасувати тут свято першого дзвоника. Аби не наражати дітей на небезпеку.

Ірина Веригина, в.о. голови Луганської облдержадміністрації:

- Був обстріл міста Щастя з боку РФ, і ми перенесли навчання в цих школах на 2 вересня. Ми не можемо ставити під загрозу життя наших дітей.

Натомість у 10 районах і трьох великих містах, визволених від терористів - Рубіжному, Лисичанську та Сіверськодонецьку - у школу пішли майже півсотні тисяч учнів. Відкрито 2 780 класів, з яких майже 2 тисячі українськомовних. 

- Петь будем, шарики запускать.

- Для меня 1 сентября - это начало учебного года, праздник.

- Приехало много беженцев. У нас много новых учеников.

Досі не працюють школи у 18 великих містах і районах Луганщини. Всі вони частково чи цілком під контролем терористів. Українська влада каже, що відчинятиме заклади одразу після визволення населених пунктів від ворогів.

Ірина Геращенко, уповноважена Президента України:

- В боях проти української армії воює професійна російська армія. Хлопцям вдалося взяти в полон кілька військових Псковської танкової дивизії. А це значить, що позаду танків іде піхота, а попереду розвідка. Країна-агресор нарощує вторгнення, тому наша армія має докладати масу зусиль, аби захищати власну територію.

На визволені території на Луганщині вже повернулося більше 5 тисяч родин. Вчетверо більше біженців у межах області чекають, поки їхні міста очистять від бойовиків.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.