Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Крадіжки металу на Придніпровській залізниці - кримінал чи диверсія?

15 вересня 2014, 20:41
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 вересня 20:41

Упіймалися на гарячому. На Дніпропетровщині двоє працівників Придніпровської залізниці за кілька тижнів встигли розукомплектувати вісімдесят три вантажні вагони. Без деталей гальмівної системи потяги неминуче сходять з рейок.

Станція Рядова П'ятихатського району. Через значне віддалення від райцентру тут рідко побачиш правоохоронців, тим більше вночі. Користуючись із цього та завдяки професійним навичкам двоє працівників залізниці вирішили підзаробити на металі. За допомоги ключів і домкрата спритники встигли розукомплектувати 83 вантажні вагони.

Євген Пузиня, керівник ЛВ міліції на станції П'ятихатки:

- Протягом двох тижнів скоювали крадіжки данних деталей з вагонів, чим завдали шкоди державному підприємству Придніпровська залізниця на суму приблизно 70 тисяч гривень.

Правоохоронці влаштували засідку. І вже незабаром чоловіків, одного з яких раніше вже судили, упіймали на гарячому. Затримані твердять: інструменту до рук не брали і нічого не викручували, а прихопили лише те, що "легко" лежало.

Підозрювані:

- Ми з нього запчастей ніяких не знімали. Ми просто... воно лежало, ми його побачили і достали оттуда.

Та слідчі дізналися: поплічники, старшому з яких 31, а молодшому 25 років, довели до аварійного стану три вантажні потяги - зняли з них півтони деталей.

Олександр Микулін, майстер вагонного депо на станції П'ятихатки:

- Главная часть, магистральная часть, авторежимы, авторегуляторы, затяжки мёртвой точки, вертикальные рычаги - это всё влечёт к отсутствию тормозов. Если отсутствуют тормоза в подвижном составе - это влечёт к крушению и необратимым последствиям.

Нині кримінальний дует за ґратами. Обидвом загрожує до п'яти років позбавлення волі. Та якщо під час слідства з'ясують, що крадії хотіли скоїти диверсію - термін їхнього ув'язнення подовжать утричі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.