Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці банда вбивала людей заради дорогих автівок

16 вересня 2014, 23:22
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 вересня 23:22

Працевлаштували й убили. Столичні правоохоронці затримали злочинне угруповання, що вигадало моторошну схему заробляння грошей. Жертвою молодиків став 49-річний киянин. Бузувіри вкоротили віку чоловікові просто на пляжі.

Це пляж в Оболонському районі столиці. Вихідними тут місця вільного не знайти. Рибалки та прості відпочивальники навіть не здогадувалися, що під опаленим кущем закопаний 49-річний киянин.

Чоловіка вбили четверо молодиків. Ватажок банди за кілька днів до злочину взяв киянина з дорогою автівкою собі за особистого водія. Обіцяв стабільну платню. Проте, плани у злочинця були інші.

- З метою заволодіння транспортного засобу.

Тепер так пояснює свої дії один із затриманих. Злочинців цікавила Тойота. Водій привіз товариство на берег Дніпра, нібито святкувати день народження боса.

- Заранее пришли сюди, все розставили, приготовилися до свята, в районі 12 години ночі Олександр нам сказав, шо времені немає й надо щось робить, ну ізбавляться від людини. Сам він відмовився, якоби боїться крові.

Киянин і гадки не мав, що за деякий час настане його смерть. Він загинув від кількох ударів сокирою по голові та ножових поранень. 

- Було вирішено ударити його обухом топора по голові, щоб він відключився, і потім вивезти його звідси або ж закопати тут.

Бузувіри обрали другий варіант. До ями кинули тіло загиблого, завалили речами та підпалили. Опісля закопали. Згодом автівку продали. За десять тисяч доларів.

- Знаряддя були - маленький топор і ніж!

Ці докази вдалося відшукати на дні Дніпра. Молодиків затримано. Правоохоронці підозрюють розбійників у ще двох схожих злочинах. Проте в тих випадках власники дорогих машин, які влаштовувалися особистими водіями, живі. Міліціянти кажуть: ватажок називався народним депутатом, винаймав дороге житло в центрі столиці й хизувався великими сумами грошей перед господарями автівок. А за поплічників були земляки - уродженці Черкащини.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України у м. Києві:

- Самий молодий - це 19 років, до 29 років самий старший. Два інші злочини кваліфіковані як замахи на вбивство, зараз вони перевіряються міліцією, й не виключено, що ці люди могли скоїти й інші злочині.

За замах на життя та вбивство чоловіків можуть ув'язнити на довічно.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.