Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хто командуватиме полтавцями на війні - справжній патріот чи колишній хабарник при погонах?

20 вересня 2014, 00:02
Дата ефіру/події: Субота, 20 вересня 00:02

З колишніх засуджених - у комбати. На Полтавщині новостворений однойменний батальйон очолила людина з погашеною судимістю. Іллю Киву указом міністра внутрішніх справ призначено на посаду два тижні тому. Громадськість міста обурило таке кадрове рішення, бо вже в понеділок підрозділ вирушає в зону АТО.

- З вами не хочуть люди воювати, ви розумієте? Заслужіть довір'я.

- Я ее заслужил тем, что гоударство доверило мне управлять, но не люди.

Полтава гуде від невдоволення. Городяни проти призначення нового командира батальйону, який вирушить у зону АТО. Найбільше питань у людей стосовно кримінального минулого Іллі Киви.

- Рідня вся переживає, хто буде командир, тобто зараз пішов шквал у Полтаві. У вас кваліфікація повинна бути, не рекєтирська кваліфікація, а уміння командувати в бойових умовах…

Його засудили за хабарництво ще 2012-го і заґратували на 8 місяців. Нині Кива "чистий" - судимість анульована, а самого чоловіка призначають на посаду командира батальйону "Полтавщина".

Ілля Кива, командир батальйону Полтавщина:

- Я готов свою жизнь положить на алтарь ради своей страны, ни больше, ни меньше.

- Вы положите жизни ребят на алтарь.

Багато претензій до пана Киви і через його призначення на посаду в ранзі майора міліції.

- Я знаю, що старший лейтенант Гагарін, полетівши в космос, повернувся майором, це я знаю, ну там видатні заслуги були, а у вас які видатні заслуги?

Батальйон Полтавщина утворили, об'єднавши два менш чисельні. Невдоволення людей пан Кива пов'язує не з його минулим, а зі спробою колишніх командирів підрозділів повернутися на теплі місця.

Ілля Кива, командир батальйону Полтавщина:

- В батальйоне "Полтава" существует схема зарабатывания денег внутри батальойна, когда это было в определеном роде кормушка, и когда пришел новый командир, это повлелкло прекращение материального обогащения определенных лиц, что вызвало вот эту реакцию негативную.

Цілковито довіряють новому комбатові і в Міністерстві внутрішніх справ. Визнають: Кива не ангел, зате здатен командувати підрозділом, а його судимість - наслідок роботи системи Януковича. Мають пояснення і стосовно майорських погонів.

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України:

- Относительно званий воинских были внесены изменения в законодательство, которые позволяют давать звание майора гражданам, которые имеют высшее образование и которые пришли работать в милицию. Суд снял с него обвинения, потому что посчитал, что это преступление было не до конца обоснованным, я хочу сказать еще раз - в нашей стране преступления можно было сделать по заказу. Давайте судить о делах Кивы или кого-либо по тому, как они сейчас ведут себя по отношению к защите независимости Украины, ее целостности и единства.

Змінювати комбата Полтавщини, попри протести людей, МВС, схоже, наміру не має. Нині бійців готують до передислокації в зону АТО. Вже в понеділок вони отримають бойове завдання.

Ілля Кива, командир батальйону Полтавщина:

- Я обещаю быть в самых тяжелых местах, вот куда мой батальон направят, вот в самом тяжелом месте. Я буду рядом со своими бойцами выполнять долг, я буду первым брать на себя всю ответственность, ответственость не просто за их быт,  я буду брать ответственность за их жизни.

У МВС обіцяють пильно стежити за діями командира батальйону в зоні АТО. Спостерігатиме за долею Полтавщини тепер і програма Свідок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.