Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканці зони АТО потерпають від обстрілів та моляться Богу

20 вересня 2014, 00:29
Дата ефіру/події: Субота, 20 вересня 00:29

Провокації терористів у протистоянні на Донбасі тривають. Унаслідок артилерійських обстрілів лише за минулу добу загинули троє мирних мешканців. Є втрати й серед українських вояків. До Луганська ж вирушить уже третій конвой із Росії. А в Маріуполі вихідними городяни все таки святкуватимуть день міста. Пильнуватимуть спокій численні загони нацгвардійців.

Під натиском найманців і російських військових сили АТО втратили контроль над кількома населеними пунктами на захід від Луганська. Ворог загарбав територію на 50 кілометрів у глибину й 40 завширшки. Загинуло двоє українських бійців, троє поранені.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Українські військові та контррозвідка фіксують нарощування сил та засобів незаконних збройних формувань, які здійснюють перегрупування та інженерне обладнання позицій. Терористи мінують автошляхи біля зайнятих населених пунктів.

Терористи й далі вдаються до провокацій, б'ють по оселях мирних мешканців. За минулу добу внаслідок нічних і вранішніх атак на житлові квартали в Донецьку загинула одна людина. Мерія Макіївки повідомляє, що артобстріли позбавили життя двох городян, поранень різного ступеня тяжкості дістали троє.

- Большие осколки. Представьте, что с человеком будет. Представьте, тут чья-то голова или тело.

На руїни перетворився спеціалізований інтернат для хворих дітей у Донецьку. 

- Это крыша спального корпуса интерната. Полностью выгорел кусок, поразлетались...

У Первомайську набої бандитів пошкодили газопровід. Тож містянам доводиться готувати їжу просто посеред подвір'їв на багаттях.

- Молимся боженьке, чтобы наш дом не развалило, потому что жить будет негде. А так ничего - крепимся. Оно свистит, оно летит, бахает. Откуда? То оттуда, то отсюда.

Попри загрозу з боку найманців і російських військових, у Маріуполі все-таки відзначатимуть день міста. Представники місцевої влади переконані - урочисті заходи допоможуть ще більше згуртувати людей і відбити ворога. Пильнуватимуть спокою городян численні загони нацгвардійців.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.