Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Поки п'яні батьки спали, діти ледь не вчаділи

22 жовтня 2014, 21:56
Дата ефіру/події: Середа, 22 жовтня 21:56

Чотиримісячне немовля потрапило до лікарні після пожежі, що спалахнула на Рівненщині. Хлопчика разом зі старшими братиком і сестричкою залишили без нагляду нетверезі батьки. Поки дорослі спали, малі гралися сірниками. Більші діти - п'яти та двох років - врятувалися від вогню самотужки, а ось крихітка надихалася чаду. Та під час обстеження немовляти лікарів шокувало інше.

Повідомлення про займання в будинку, де мешкає родина з трьома дітьми, пожежникам надійшло опівдні. За п'ять хвилин надзвичайники прибули на місце виклику.

Анатолій Лаговський, заступник керівника Дубенської пожежної частини:

- Пламя не було, просто був дим. Дуже велике було задимлення в приміщеннях, в кімнаті житлового будинку. Мама п'яна була. Вона навіть нічого не могла ні сказати, не говорити, а діти були в сестри її.

Дивана, побутову техніку й домашні речі вогонь знищив. І лише дивом не дістав опіків ніхто з дітей. 5-річний Максим і 2-річна Ганнуся вискочили з охопленої полум'ям кімнати через вікно. А ось найменшого - 4-місячного Володю - винесли надвір п'яні батьки. Вони прокинулися від гуркоту й встигли вибігти з немовлям. Погорільці наполягали - медична допомога малюкам не потрібна. Втім, рятувальники таки викликали швидку. Немовля одразу забрали до реанімації.

Віталій Табачук, завідувач реанімації Дубенської районної лікарні:

- По стану воно не було важке, враховуючи, що опіків воно не отримало, просто воно надихалось парів цих, неповного згоряння. Приходили сусіди і повідомляли, що це може і добре, що воно попало в лікарню, бо воно було би з голоду померло.

За чотири місяці свого життя малюк набрав лише 100 грамів. У крихітки вроджені вади розвитку і за нею потрібен особливий догляд. Наразі немовля в лікарні. Сусіди кажуть: не раз їм доводилося годувати і старших дітей.

Тамара, сусідка:

- Нап'ються, п'яні сплять, діти через вікна вилазять. І не бідують же ж вони, бо гроші получають, і на базарі він приторговує. Скільки ми разів всі казали: що ти робиш, гадина, подивись, ти ж п'яна ходиш.

Журналісти Свідка застали господиню вдома. Жінка прала дитячий одяг. Спілкуватися зі знімальною групою відмовилася, лише сказала, що зайнялося через пустощі малюків із сірниками. І коли медики стверджують, що Юлія до немовляти в лікарню так і не прийшла, сама вона переконує - була... один раз. Ця пожежа стала останньою краплею в чаші терпіння служби у справах дітей.

Юрій Крук, керівник служби у справах дітей Дубенської міської ради:

- Ця сім'я стояла в нас на обліку. Ми давали вже не один шанс людині. Збираємо позачерговий виконком для того, щоб можна було затвердити рішення, прийняти рішення про влаштування дитини в будинок малютки, а маму… вже готуємо документи на позбавлення батьківських прав. Це буде стосуватись всіх дітей.

Нині чиновники з'ясовують, чи можна двох старших малюків віддати мешкати до рідного тата. А найменшого, Володимира, найімовірніше, спіткає доля сироти. Принаймні, поки мама не схаменеться і не доведе в суді, що в чарку більше не зазирає.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.