Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Житомирщині дитина потрапила у капкан браконьєрів

22 жовтня 2014, 23:10
Дата ефіру/події: Середа, 22 жовтня 23:10

Замість кабана вполювали 9-річного хлопчика. На Житомирщині в яму з металевими штирями, що її браконьєри приготували для диких тварин, упав  школяр. Як дитина потрапила в хащі та чи законні такі пастки?

Село Омильне Романівського району. У цьому населенному пункті мешкає лише з десяток людей. До сусідства з дикими звірами тут вже давно звикли. Тварин приваблюють посіви кукурудзи навколо й городина. Тому частенько люди відчувають присутність і браконьєрів.

- А багато кабанів? Часто бігають?

- Весною осьо бачили, пробіг сюдой во, пробіг і прямо через подвір'я.

- А пострілів не чути?

- На кукурудзі чути. Чути, стріляють.

Та не тільки стріляють по тваринах - ще й пастки їм готують. Яму із загостреними палями на дні знаходимо на кабанячій стежці. Саме сюди й потрапив дев'ятирічний хлопчик, котрий дивом залишився живим. Бабуся постраждалого школяра розповідає - соняшного дня родина відпочивала на лісовій галявині. Онук грався неподалік, аж раптом зник.

Бабуся постраждалого хлопчика:

- Якби він біг, то він би якраз впав животом у ту яму, а він поступився спиною отак. І в долі секунди десь дівся. Ми всі дуже злякалися і вихопили його звідти. Ну як глянули в ту яму, а вона така глибоченна, як на покойніка, мені показалось. І ті штирі. Я такого ніколи не бачила.

Екологів і представників товариства мисливців і рибалок також шокувала пригода.

Руслан Антонюк, перший заступник керівника державної екологічної інспекції в Житомирській області:

- Стараємся виловити цих браконьєрів, але вони придумують нові методи вилову диких звірів. Хотя це зовсім не новий, а можна сказати, якийсь варварський метод вилову звірів. Первісно-общинний.

Позаяк родина хлопчика не звернулася до міліції, про ситуацію з таким видом браконьєрства правоохоронці дізнаються від журналістів. Обіцяють з'ясувати всі обставини інциденту.

Валентин Підгаєцький, керівник Романівського РВ міліції:

- Яким чином будете реагувати?

- Лунають постріли в лісі. Значить, відповідно група виїжджає на показаних координатах, а в даному - викопали яму з штирами - то це нестандартна ситуація. На моїй пам'яті це перший раз такий випадок.

Мешканці села звертаються до міліціянтів і природоохоронців з проханням ретельно обстежити місцевість, хоча б неподалік населенних пунктів. Люди бояться, що наступного разу може статися трагедія.

Бабуся постраждалого хлопчика:

- Нема хужого звіра за людину. А ця людина хай би задумалася, шо воно із-за наживи могло зробити горе.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.