Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не стати жертвою інтернет-шахраїв

24 жовтня 2014, 13:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 24 жовтня 13:28

Навіщо йти до крамниці, якщо є інтернет. Сайти безкоштовних оголошень і соцмережі. Тепер тут люди скуповують майже все, що їм потрібно. Спокушає дешевина й українців. Та в мережі хоч менша ціна - більша ймовірність спійматися на гачка шахрая.

Альона молода мама. Має донечку Ельвіру. Майже весь одяг та іграшки малій купувала через інтернет-крамниці. Мовляв, зручно, а найголовніше - дешевше. Саме ціна спокусила придбати речі в шахраїв.

Альона Денисюк, ошукана покупниця:

- До мене добавилась в друзі в соціальній мережі дівчина, яка запропонувала придбати речі. Переглянула, замовила в неї кілька речей, потім домовились, що я перерахую гроші, а вона відішле речі.

Замовила дві кофтини та джинси на 300 гривень. Утім, одягу донька так і не дочекалася.

Альона Денисюк, ошукана покупниця:  

- Я чекала до вечора, речі не прийшли, потім я ще почекала декілька днів - речі знов не прийшли. Я їй писала, вона відписувала - все буде добре, щось десь затрималось. А вже потім, коли вона мене вже додала в чорний список, ну я в принципі зрозуміла, що я потрапила.

Грошей, звісно, ніхто не повернув. Такі випадки непоодинокі, кажуть адміністратори сайту безкоштовних оголошень. Щодня отримують від ошуканих десятки, а подеколи й сотні звернень. Стільки ж непорядних користувачів і блокують. Дурять шахраї переважно на популярних товарах.

Оксана Сіра, представниця сервісу безкоштовних оголошень:

- Это электроника или то, что необходимо каждому человеку - одежда, предметы быта. То есть товар должен быть достаточно привлекателен и популярен для того, чтобы вы захотели его купить и для того, чтобы вы за него переслали какую то сумму денег. При этом ставят невысокую цену.

Юристи певні: інтернет-злочинців знайти можна.

Ростислав Кравець, юрист:

- Надати документи з банку, що був здійснений платіж на таку-то картку. Надати ці дані, що в рахунок купівлі там велосипеда чи якоїсь там іншої речі. В правоохоронців є можливості знайти власника такої картки і притягнути до відповідальності цих осіб.

Доказом того, що вас ошукали, є, зокрема, інтернет-листування з непорядним продавцем. Якщо шахрая знайдуть - можна вимагати, окрім вкрадених грошей, компенсації за завдану моральну шкоду і витрат на юридичну допомогу. Та позаяк ідеться про невеликі суми, більшість постраждалих до міліції не звертається. Люди тільки залишають гнівні коментарі під оголошенням афериста. Саме на такі відгуки радять зважати фахівці, а ще передивлятися чорні списки шахраїв. Такі є майже на кожному сайті безкоштовних пропозицій. А ще варто уважно читати самі оголошення.

Оксана Сіра, представниця сервісу безкоштовних оголошень:

- Оно должно иметь полное описание, контактный номер телефона, фотографию настоящую товара. Всегда связывайтесь по телефону, не только в переписке, чтобы услышать лично, что это за человек, расспросите все, что вас интересует, в деталях по телефону.

Та найголовніше - уникайте продавців, що вимагають переказати гроші за товар наперед.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Что делать если интернет магазин аферисты. http://www.origin-kitchen.com.ua/ . мама сделала заказ, а в итоге телефоны не работают, только при заказе перезванивают. пусть сумма не большая по сегодняшним меркам 138грн, но сколько еще людей разведут? Первый раз с таким столкнулись(
Anita69 05.08.2015, 18:06 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.