Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині в ДТП загинули члени виборчої комісії

27 жовтня 2014, 21:30
Дата ефіру/події: Понеділок, 27 жовтня 21:30

Вибори на вагу життя. В ДТП на Київщині загинуло троє членів дільничної комісії, які везли бюлетені до окружкому. Пригода сталася під Яготином. Автомобіль із документацією виїхав на зустрічну, де його просто розчавила вантажівка й добила ВАЗівка. Всі жертви - з одного села - Вишеньок, що неподалік столиці. 5-ьох учасників ДТП ушпиталено. Мішки з бюлетенями - непошкоджені.

Вибори в цьому звичайному селі на Київщині закінчилися справжньою трагедією. Лихо сталося, коли троє місцевих мешканців повезли бюлетені в район до окружкому.

- Не доїхали ж трохи до Яготина, загинув і водій, загинув і він, і ще одна жінка - голова комісії.

Таїсія Митрофанівна не приховує розпачу. Жінка не може знайти собі місця від ранку - у тій страшній ДТП загинув її чоловік, з яким нещодавно святкувала пам'ятний ювілей.

Таїсія Митрофанівна, дружина загиблого:

- Трагедія… Тільки 12 жовтня в нас було 40 років, як ми одружилися з ним, 40 років прожили разом. Він у комісії був, я навіть не знала, шо він поїде відвозити ці документи.

На дорозі скалки, шматки брухту, відбійника та перекинуте Рено - якраз в цьому авті й загинули троє односельців. ДТП сталася за кілька кілометрів від Яготина, куди й везли бюлетені члени дільничної виборчої комісії.

Володимир Зубченко, керівник ВДАІ Яготинського району:

- Близкьо 4 годин ранку водій Рено Трафік не впорався керування, допустив наїзд на металевий колесовідбійник, вихавши на смугу зустрічного руху, зіткнувся в за авто Daf.

Троє односельців сиділи, ймовірно, попереду, тому вижити внаслідок зіткнення було годі.

Іван, сусід загиблого:

- Якшо ви знаєте цю дорогу на Яготин, то там, щоб повернуть, треба виїхати на зустрічну, а там туман був, вночі туман, він виїхав, щоб розвернутись назад, якраз Жигуль йшов, столкнулись, а ззаді добавила фура, і всі, хто спереді сидів...

Ще двоє членів ДВК зараз у лікарні, постраждав і водій ВАЗівки. А ось міліціянт, хоч і ледь тримався на ногах від травм, героїчно не підпускав нікого до документації, допоки не прибули ДАІвці.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Допоки не приїхали міліціонери, працівники ДАІ, він нікого до бюлетенів, а також до машини не допускав, з оголеною табельною вогнепальною зброєю. Після того, як приїхали працівники правоохоронних орагнів,  він парктично втратив свідомість, і лікарі почали надавати допомогу.

Вже опісля автопригоди непошкоджені мішки з бюлетенями довезла до пункту призначення секретар дільниці.

Тетяна Мінко, секретар дільничної виборчої комісії:

- Наші три члени комісії, я бачила їх, вони загинули на місці. Мішки були цілі, ми їх дуже старано пакували, тому вони не пошкоджені, протоколи теж не ушкоджені, ми доставили належним чином, все здали.

За фактом ДТП у міліції розпочали кримінальне провадження. Тим часом село Вишеньки досі в шоці.

Марія Комащенко, Вишеньківський сільський голова:

- Звичайні сім'ї, нормальні, порядні, це, звичайно, трагедія для всіх. Є сім'ї, діти, внуки, трагедія, звичайно, велика трагедія.

Рідні ж та близькі загиблих оговтуються від трагедії і готуються провести їх в останню путь. 

- Сусід був хороший, друг був хороший, оце так. Життя любив, жив красиво, по-людськи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.