Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Повна цистерна олії перекинулася в Києві

28 жовтня 2014, 21:07
Дата ефіру/події: Вівторок, 28 жовтня 21:07

Олія задарма. У столиці внаслідок масштабної аварії перекинулася цистерна з 22 тонами масного вантажу. Сотні киян часу не гаяли. І замість допомогти постраждалому водієві, кинулися наповнювати бутлі.

Еліна почула гуркіт надворі й вибігла на балкон. Жінка розповідає - на власні очі бачила, як некермована багатотонка просто посеред дороги зі скреготінням завалилася набік.

Еліна, свідок:

- Звук услышала, бегом побежали и поняли, что еще и наша машина там стоит. Он сначала врезался в этот вот, видите, поотрывались фонари. Он врезался, и столб нас спас, можно сказать, и улетел в ту сторону. Иначе было бы горе, очень серьезно.

Жінка й досі не йме віри, що вантажівка промчала лише за метр від її припаркованого авта. Поталанило й власникові ось цього Мерседеса. Диво - та некермована багатотонна Рено з цистерною не зачепила нічого й нікого. Водій, який внаслідок аварії не дістав навіть синця, переконує - лихо сталося через те, що перед його машиною вискочив бус. Аби уникнути зіткнення, шофер крутонув кермо ліворуч. Та сусідньою смугою щільно їхали інші автомобілі. Тож довелося звернути на узбіччя.

Микола, водій:

- Меня качнуло, я вправо. Ныряю в столб, чтоб не въехать в пешеходов. Начал брать влево, меня крутануло и положило.

Внаслідок скаженого маневру заповнена олією по вінця цистерна завалилася набік і потягла за собою тягача. Некермований транспорт за кількасот метрів від зіткнення з електроопорою зупинив відбійник. Купа понівеченого металу завмерла посеред проспекту, на всіх 4-ох смугах. Тож за півгодини після аварії утворилася багатокілометрова тиснява. Аби якнайшвидше поновити рух, до місця ДТП прибули комунальники з двома кранами та рятувальники зі спецінструментом.

Віталій Ситник, заступник керівника Святошинського РУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Вантажівку будемо повністю ставити на колеса і транспортувати до підприємства, якому належить вантажівка, чи на штрафмайданчик, це вже буде вирішувати ДАІ. Водій  повністю неушкоджений. Трішки злякався, а так стан водія задовільний.

Та поки комунальники планували, як безпечно підняти багатотонку, підприємливі кияни часу не марнували. До цистерни з бутлями та іншими ємностями вишикувалася черга по безкоштовну олію. Спритників не лякав навіть той факт, що будь-якої миті цистерна могла розколотися й впасти на людей.

- Берите покаместь быстренько, пока там пропускает.

- Ага, як упаде на мене!

- Да нет. Пока еще не подымают. Покаместь добро.

Доводячи, що не винний, водій дав ДАІвцям відеореєстратора з кабіни багатотонки. Які причини і хто призвідник ДТП - з'ясовуватимуть фахівці після проведення відповідних експертиз.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.