Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чергове протистояння мешканців із забудовником у столиці

30 жовтня 2014, 22:51
Дата ефіру/події: Четвер, 30 жовтня 22:51

Замість невеликого клаптика зеленої зони - величезний супермаркет! На вулиці Малишка запланували звести крамницю побутових товарів, насправді ж це шестиповерховий торговельний центр. Мешканці сусідної багатоповерхівки обурені - мало того, що місця обмаль - їхній будинок може не витримати.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ось з такими незручностями вимушені жити мешканці вулиці Малишка, що у Дніпровському районів столиці. Ця траншея з'явилася тут просто вночі. А вранці люди побачили на своїй прибудинковій території будівельну техніку.

Кілька кранів, бетонні плити, труби. І, звісно, кілька десятків будівельників. Мешканці вдарили на сполох - на їхній невеличкий, але вільний клаптик землі знову претендують! Колись саме тут росли величезні клени. 2012-го їх зрубали.

Марія Павлівна, мешканка м. Києва:

- Деревья срубили, я пошла в нашу администрацию, они мне показали бумагу, что якобы ему разрешили, он уплатил по тысяче с чем-то штраф за каждое дерево.

На цю територію претендує приватна фірма. Це вони знищили дерева. Невеличкий клаптик землі на вулиці Малишка отримали в оренду до 2029-го року. В цільовому призначенні й дійсно є можливість будівництва. Власник ділянки показує дозвільну документацію на зведення.

Юрій Гудзь, директор приватного підприємства:

- У меня есть разрешение Гаско на стоительство, контрольная карта городского благоустроя, у меня есть полный пакет документов.

Запевняє, усіх архітектурних норм додержано. Й показує найголовнішого козиря - добросусідську угоду. Підписана вона головою будинкового комітету. 

- Зобов'язуюємося не розміщувати в будівлі заклади антисоціального призначення, алконапої, ігрові автомати, нічого такого не буде. Окрім того, зобв'язуємося провести ремонтні роботи в будинку, тут є тріщини, в ньому тече покрівля.

Зі знімальною групою Свідка голова будинкового комітету спілкуватися відмовився. Це й не дивно, адже більшість місцевих - проти забудови! Й не тільки через брак місця. Зведення просто небезпечне для цієї 40-річної багатоповерхівки - запевняють старожили масиву.

Софія Михайлівна, мешканка м. Києва:

- Грунты здесь неустойчивые - здесь было болото, почему наши дома стоят на сваях. Любое строительство - они нарушат структуру земли, а здесь у нас сплошная сеть подземных коммуникаций, и канализация, колодцы теплотрассы.

Окрім того, за планом це буде височенний - 22-метровий - торговельний центр! Просто впритул до житлового будинку. Тож люди з нижніх поверхів припускають - сонячного світла можуть не побачити. Куди тільки не зверталися активісти.

Марія Павлівна, мешканка м. Києва:

- Писали мы в администрацию, в прокуратуру, Водоканал, мэрию, инспекцию.

Поки на цю проблему чиновники здебільшого не зважають. Приміром, з державної інспекції архітектурно-будівельного контролю надіслали відповідь, що не мають коштів на повторну перевірку дозвільної документації. Обнадійливу інформацію мешканці отримали від газової компанії. Вона, зі свого боку, не дозволяє спорудження, бо це може порушити комунікації.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.