Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Корпоративна етика чи закон - справа судді проти ДСО в Харкові

30 жовтня 2014, 23:28
Дата ефіру/події: Четвер, 30 жовтня 23:28

У Харкові цього тижня передають до суду провадження про те, як міліціянти образили суддю. Історія набула розголосу приблизно рік тому. Наряд Держслужби охорони викликали до ресторану, де учинилася бійка. Один із розбишак, котрого вгамували правоохоронці, виявився служителем Феміди. Він одразу ж натякнув охоронцям, що їм це так не минеться. Тепер трьом співробітникам ДСО загрожує до восьми років позбавлення волі.

Артем Крилов, підозрюваний:

- Когда мы ему одели наручники, я спросил: как вас зовут? Он говорит: Денис. Я, говорит, судья. Вам, говорит, жопа.

Затримували розбишаку в ресторані, а тепер можуть потрапити за ґрати. А все через те, що бешкетник виявився суддею. За рік, що минув від злощасної сутички, Артем і його колеги побували у слідчому ізоляторі, півроку - під домашнім арештом, і лише нині повернулися до роботи. Але образа служителів Феміди не минула. 

Єгор Семенов, адвокат підозрюваних:

- Безусловно, он не жаждет, чтобы их посадили. Но хочет, чтобы как минимум в суде дело было рассмотрено. И если прекращено - то по нереабилитирующим основаниям. То есть, чтобы они признали себя виновными. Это то, что он хочет. Он отрицает, что он хватался за оружие. И отрицает, что он хотел кого-либо побить. Можно посмотреть видео, там, мне кажется, это отрицать бессмысленно.

Ось кадри торішньої сутички на подвір'ї ресторану. За версією співробітників ДСО - вони вгамували нетверезого розбишаку. Що він суддя - не знали. Служителя Феміди, який кидався на міліціянтів і шарпав їхню зброю, поклали на землю, начепили кайданки, приснули в очі сльозогінним газом.

Денис Нев'ядомський, суддя Київського райсуду м. Харкова:

- Бывало лучше, конечно, состояние. Разорвали мочку уха, пробили губу, я думаю, видно, вот эти шрамы, которые будут всю мою жизнь напоминать об этом избиении. Сильно болят рёбра у меня. А те шрамы, которые... Разорвана шея была, сейчас немножко зажила.

У провадженні Денис Нев'ядомський фігурує як постраждалий. Нині коментувати справу він - з етичних міркувань - відмовляється. Позицію судді оприлюднює його адвокат.

Анатолій Тарасенко, адвокат судді:

- Есть его позиция, которая сводится к тому, что он является потерпевшим. Он простил своим обидчикам. И он больше не хочет никаких разбирательств по этому поводу.

Та розслідування триває. Підозрювані розповідають: слідство від початку упереджене. У прокуратурі навіть відмовилися зняти відбитки з автомата ДСОвців, якого з вигуком "усіх перестріляю!" хапав суддя.

Сергій Зубко, підозрюваний:

- Мы говорим: не надо ехать, где-то его изымать, забирать. Оружие при нас. Мы просили снять отпечатки, провести следственные действия. Но на это никто не обращал внимания.

Наступного тижня провадження про незаконні дії міліціянтів віддадуть до суду. Захист воліє, щоб розглядали справу в іншому реґіоні. 

Віта Дубовик, прес-секретар прокурора Харківської області:

- Еще не решен вопрос, где будет рассматирваться это дело. Поскольку судья был сотрудником Киевского районного суда. И в этом же районе было совершено это преступление. Соответственно, суд будет какой-то другой. Определяться он будет по закону уже в дальнейшем.

Адвокати побоюються, що розгляд буде упередженим. Адже постраждалий - суддя, з касти недоторканних.

Єгор Семенов, адвокат підозрюваних:

- Они обязаны пресечь преступление. Защитить других граждан. Что они и сделали. За это их сейчас наказать - и что дальше будет?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.