Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині жінка до смерті об'їлася варениками

17 листопада 2014, 22:20
Дата ефіру/події: Понеділок, 17 листопада 22:20

Смерть після змагання. У Стриї, що на Львівщині, переможниця конкурсу на швидкісне поїдання вареників померла під час нагородження. Медики діагностували у 50-річної жінки серцевий напад. Проте призвести до смерті могло й надто швидке поглинання - кажуть лікарі.

Конкурс на швидке поїдання вареників був останнім у програмі фестивалю, розповідає його ведучий. На центральній площі міста Стрия змагалися дев'ятеро учасників. Для перемоги треба було якомога швидше ковтнути десять штук. Ось ця жінка впоралася із завданням першою.

Юрій Комарницький, ведучий фестивалю:

- Я попросив інших учасників і її до нагородження, і її до слова. І тільки вона підійшла, щоб говорити щось, відкрила рота: а-а-а - і почала осідати.

За мить переможниця посиніла і впала. Її кинулися рятувати, та марно. Люди навіть не змогли зробити штучне дихання.

Галина, член журі:

- Там їй почали штучне дихання робити, тоді з рота вареники почали... Але ж вона, коли ці вареники з'їла, вона рот відкрила, показала, що немає їх. Розумієте, і тут почали їй потім з рота вареники витягувати. Видно, вони їй вже верталися.

Галина була в журі. Каже, дуже здивувалася, коли побачила, як саме жінка їсть вареники.

Галина, член журі:

- Вона взагалі то їла, і так ніби-то давилася. Розумієте, так тяжко їх ликала. Я зрозуміла, що вона їх, ті вареники, і не кусала.

Медики кажуть - смерть жінки настала через серцевий напад. Проте спричинити його могли і злощасні вареники, припускає лікар. На його думку, конкурси на швидкість або кількість поїдання, чи випивання будь-чого є небезпечними для життя.

Микола Лафінчук, керівник Стрийської міської лікарні:

- Розширення шлунку, так! Спрацьовує відповідна іннервація, і йде нагрузка на серце раптова. Не там десь довгочасна, розумієте, а раптова. І вона, безумовно, може привести до відповідно гострої серцевої недостатності.

До серцевого нападу могла призвести й надмірна активність. Того дня жінка брала участь у багатьох конкурсах.

Юрій Комарницький, ведучий фестивалю:

- І воза намагалася попхати, і тут навіть колоду попробувала, яку тут хлопці пробували піднімати. Тут ніби були богатирські ігри. І навіть на руку хотіла пожатися з нашими, ну така: всьо їй було цікаво.

Причини смерті учасниці конкурсу має з'ясувати міліція.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частина першої  статті 115-ї УКК - "умисне вбивство". Призначено судово-медичну експертизу, яка встановить причину смерті.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.