Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Рівненські зоозахисники вимагають від міліції активних дій

21 листопада 2014, 22:58
Дата ефіру/події: П’ятниця, 21 листопада 22:58

Проти бездіяльності міліції виступали зоозахисники в Рівному. Терпець їм урвався після жорстокого вбивства десятьох цуценят. Їх живцем спалили в недобудові. Активісти кажуть - вони неодноразово повідомляли правоохоронцям імена тих, кого підозрюють у догхантерстві. Втім, жодного злочинця досі не покарали. А тварин у місті знищують і далі.

Десятьох цуценят живцем спалили в недобудованому дитячому садочку на вулиці Коновальця. Мертвих тварин знайшла волонтерка, коли принесла їжу для їхньої матері.

Юлія Горбань, волонтерка:

- Їх було десять цуценят, доволі гарненькі, хороші. Тут вони навряд чи комусь заважали.

У міліції розпочали кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Втім, занепокоєні безрезультатністю попередніх розслідувань, зоозахисники вийшли на протест.

Алла Лосик, зоозахисниця:

- Ми самі почали встановлювати підозрюваних осіб, тому що, вибачте, але це відверто: міліція жодних дій по встановленню осіб злочинців не провела. В нас є підозрюваний, і він не один - їх є група.

Інформацію зоозахисників у міліції пообіцяли перевірити.

Руслан Мельник, керівник Рівненського МВ міліції:

- В межах кримінального провадження є ряд версій щодо перевірки їх і встановлення даної особи. Санкція 299 передбачає 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або ж позбавлення волі строком на шість місяців.

Також правоохоронці повідомили - з чотирнадцяти кримінальних проваджень у нинішньому році одне передали до суду з обвинувальним висновком. Водночас співробітники міліції кажуть - у них багато звернень містян, які постраждали від безпритульних тварин.

Руслан Мельник, керівник Рівненського МВ міліції:

- За цей рік надійшло 46 звернень жителів міста Рівне аналогічно зі скаргами щодо безпритульних собак.

Дарина Мельничук, протестувальниця:

- Можливо, там когось і злякала тварина, але ж ми не можемо їх контролювати так само. Тож не вкусила нічого, ніякої шкоди не завдала. Так само треба дивитись за дітьми. Не вдаватись до жорстокості - це вже крайнощі.

Останній засуджений за жорстоке поводження з тваринами - п'ятдесятитрирічний мешканець Здолбунова. Він дві години кастрюлею по голові вбивав ротвейлера, потім здер з пса шкуру й покликав сусідів на шашлик. За це заплатив штраф - 510 гривень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.