Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Нічний продаж алкоголю можуть заборонити

22 листопада 2014, 13:15
Дата ефіру/події: Субота, 22 листопада 13:15

Сухий закон після 22-ї години. Депутати Київради ніяк не можуть вирішити - чи забороняти вечірній продаж алкоголю у столиці. Нині доопрацьовують документ. І, можливо, за два тижні рішення ухвалять. Якщо так, то придбати навіть пляшку пива в кіоску або супермаркеті в нічний час буде неможливо.

Вони ледь тримаються на ногах, попри те небезпечні. Це відео зняте в Києві просто серед білого дня. Нині п'яний молодик - зірка Інтернету.

У столичній міліції наводять сумну статистику: більше половини умисних вбивств, розбоїв і крадіжок скоєно саме в нетверезому стані й уночі.  А ще з початку року правоохоронці майже 19 тисяч разів виїжджали на сімейні сварки, що виникали через алкоголь.

Олександр Терещук, керівник ГУ МВС України в м. Києві:

- Всі ті кіоски, продають алкоголь - вони не повинні працювати, всі ті наливайки так само не повинні працювати! В основному злочинці у стані алкогольного сп'яніння, це хуліганство, розбої, крадіжки!

Депутати Київради вирішили скористатися досвідом кількох українських міст, в яких вже заборонили продаж спиртного після 22-ї години. Вважають, завдяки цьому зменшиться злочинність, а прибутки власників кіосків і супермаркетів - ні.

Віталій Даниленко, голова комісії Київради з питань сім'ї, молоді та спорту:

- Мы еще таким образом сможем систематизировать систему размещению МАФов, которая в принципе и является самой большой проблемой, где продают алкоголь. Мы посчитали, что количество продаваемого не уменьшится, но выиграем мы: у нас есть опыт соседних государств, которые достаточно жестко контролируют все процессы, у них минимизировалась преступность.

Та поки рішення про заборону доопрацьовують. Сподіваються, що в грудні його таки ухвалять. Ми поцікавилися в киян, чи до вподоби їм ініціатива.

Богдан, мешканець м. Києва:

- Я думаю, что будут запрещать, не будут, тому, кому надо - купит! Инициатива правильная, будут меньше пива пить в подворотнях, но я не думаю, что это существенно изменит ситуацию.

Марина, мешканка м. Києва:

- Несовершеннолетние перестанут покупать алкоголь, сейчас ведь 16-летние как раз после 10 его покупают! Я с таким уже сталкивалась, у нас во дворе такие сидят, после 10.

Не боїться заборони й 18-річний Кирило. Хлопець певен - ввечері на вулицях Києва буде безпечніше.

Кирило, мешканець м. Києва:

- Меньше буянить будут на улицах , потому что иногда реально люди хотят поспать в это время, а все в это время покупают алкоголь и идут во дворы.

Також містяни вважають: якщо рішення ухвалять, а продавці його не дотримуватимуться - їх треба буде карати.

- Штраф - это самый выгодный вариант!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.