Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дубні намагаються засудити невинуватого

24 листопада 2014, 23:20
Дата ефіру/події: Понеділок, 24 листопада 23:20

Майже тиждень у комі. 19-річний юнак дуже постраждав під час бійки на Рівненщині. Хлопець впав і вдарився головою об асфальт. Поки медики боролися за життя парубка, міліція з'ясовувала, хто ж його покалічив. Винним, за її версією, є охоронець кафе. Втім, батьки підозрюваного переконують: син не причетний. А свідків, які б могли об'єктивно описати ситуацію, ніхто не допитує.

Вночі 2-го листопада у сутичці між відвідувачами кафе в місті Дубні брало участь майже три десятки молодиків. Свідки кажуть: охоронець Ігор до натовпу підійшов, коли юнак уже був на землі.

Аліна Іпатова, свідок:

- Бійка відбувалась приблизно у цьому місці. На мою думку, Ігор не встиг би дійти. Там толпа була, і він би не встиг пройти через ту саму толпу.

Попри це, вже вдосвіта до оселі охоронця кафе постукали співробітники міліції, забрали до відділку. Допитували до восьмої  ранку, а за тиждень заявили: хлопець - підозрюваний. Його затримали.

Ірина Костур, мама підозрюваного: 

- З сторони потерпілого є свідки, які дійсно бачили, що він це зробив, а наші свідки не приймаються, з нашої сторони.

Рідні підозрюваного розшукали людей, які твердять - Ігор до злочину не причетний.

Тамара Дзямко, свідок:

- Він був у самому кінці толпи, тобто всередину пробитися він ніяк не міг, тобто я можу сказати впевнено, що він не бив. Тому що я була біля нього.

Та на свідків хтось тисне, аби вони мовчали, твердить адвокат заарештованого. Одній дівчині навіть погрожували.

Юрій Крамар, адвокат підозрюваного:

- Нами встановлено сімох очевидців. Тільки ми подали клопотання про їх допит, практично на другий день на одного із свідків уже чинився тиск, були погрози вбивством по телефону. З цього приводу ми подали заяву от тільки що в органи внутрішніх справ тут, у Дубно.

Окрім розслідування погроз, у міліції розпочали кримінальне провадження за фактом умисного завдання юнакові тяжких тілесних ушкоджень.

Юрій Крамар, адвокат підозрюваного:

- Хоча у підозрі моєму підзахисному записано, що удар був нанесений умисно в область обличчя, а черепно-мозкова травма, тобто тяжкі тілесні ушкодження, отримані внаслідок падіння з висоти зросту. Як роз'яснює Пленум Верховного суду України, в даному випадку кваліфікація може бути тільки як необережне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, а за такою кваліфікацією арештувати таку особу, як Костур Ігор Павлович, який раніше не судимий, просто неможливо.

Узяли хлопця під варту, кажуть правоохоронці, бо він не має сім'ї. Тож міг утекти за кордон. А кваліфікація злочину може бути змінена.

Ігор Гай, перший заступник керівника Дубенського МВ міліції:

- Це буде залежати від слідчих дій, від тих доказів, від тих обставин, які будуть встановлені в ході проведення слідчих дій.

Відкидають співробітники міліції і звинувачення в необ'єктивності. Мовляв, готові допитати свідків і з боку підозрюваного. Тим часом постраждалий юнак досі у лікарні. Його стан поліпшився.

Микола Тимощук, завідувач нейрохірургії Рівненської міської лікарні:

- При поступленні стан пацієнта оцінювався як вкрай важкий, і при обстеженні в нього виявили ознаки черепно-мозкової травми, забою головного мозку з формуванням внутрішньо-черепної гематоми. На нинішній час стан оцінюється як середньої важкості, пацієнт практично в повній свідомості.  

Коментувати на камеру інцидент пацієнт відмовився. Лише розповів, що подій тієї ночі не пам'ятає. Батьки підозрюваного щиро бажають одужання травмованому, водночас сподіваються на об'єктивне розслідування. І вже подали апеляцію щодо скасування арешту сина.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Пройшло півтора року, суд за судом, а рішення ніякого...
Я вражена тим, що свідки зі сторони потерпілого, не маючи ні каплі жалості, вихованості, дивлячись в очі судді, давати присягу що говоритимуть правду, всежтаки навіть не почервонівши, склали такі казки, що самим режисерам до них братись і братись....
В той час, коли підкуплений слідчий і заступник відділу ГАЙ, уже мали на меті доказати правоту віктора, свідки зі сторони підозрюваного, сиділи по три години в кабінеті слідчого і доказували про непричетність Ігоря до даної ситуації, що дісно являється правдою.
Я стовідсотково дала правдиві свідчення, не дивлячись на тиск зі сторони слідчого, і прямі погрози мені по телефону, про що на наступний день повідомила правоохоронні органи, але так і ніхто навіть не думав братися до розслідування погроз в мою сторону...
Спостерігаючи за компанією Віктора Ковальчука, (потерпілого), в мене склалося про них настільки погане враження, що рахувати їх за адекватних і вихованих людей, я просто не можу. Постійні бійки між собою в нетверезому стані, приниження інших, неодноразові попадання в поле зору правоохоронних органів, І враховуючи все до останньої дрібниці такої "традиції" їхнього життя, Їм на диво завжди вдавалося виходити сухими із води, і не нести за це покарання..
Дуже соромно за таких людей!!!
Що до Ігоря Костура, (підозрюваного), я знаючи його недовго, навіть не будучи з ним в дружніх відносинах, майже взагалі не спілкуючись з ним, знала його як охоронця кафе_бару, часто відвідуючи цей заклад можу сказати наступне!
Поскільки я кожні вихідні, з друзями відпочивала в цьому кафе, постійно бачила його, іноді навіть вдавалося пару хвилин поспілкуватися. Ігор спокійний, вихований, врівноважений, організований, приємний в спілкуванні, дружелюбний... Ніколи не посмів би заподіяти такого лиха комусь, він навіть мухи не обідить, що вже говорити про той жах, який видумали свідки зі сторони потерпілого!
До сьогоднішнього дня, я спілкуюся з ним! І я задоволена його поведінкою, вчинками, тим що після цієї ситуації, він не став таким самим, як компанія Віктора...
Та кожен із нас повинен пам'ятати, що "кидаючи грязь в когось, вона може не долетіти а на руках остатись!
Наступить той день, коли правда випливе, а брехня потоне!
Не люди судять, а Бог, один він справедливо і по заслугам нагородить кожного із нас... Тут взятка, погрози і тд.. не пройде!
Одному Богу відомо скільки сліз пролили рідні Ігоря, скільки молитв було прочитано, скільки ночей було недоспано..
І сьогодні з надією на те, що ця справа набере максимально правдивих обертів і дійсно винних в цьому злочині буде покарано, ми живемо далі!

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.