Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві, крім зимового часу, ввели зимову швидкість

26 листопада 2014, 21:52
Дата ефіру/події: Середа, 26 листопада 21:52

Збавляємо оберти. У столиці на магістральні вулиці повернули звичний режим швидкості руху. Замість 80 тепер, як і раніше, не більше 60 кілометрів за годину. Це стосується, передусім, тих доріг, де навесні дозволили їздити швидше. Водночас поки всіх порушників інспектори не штрафують, а лише попереджають. Повільна їзда буде до 1 квітня, і так планують робити щороку.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Поспішати нікуди. Столична Державтоінспекція зменшує допустиму швидкість на 11 київських вулицях. Тепер водії мають їхати не більше 60 кілометрів на годину.

Обмеження запроваджують на тих дорогах, де навесні дозволили мчати швидше - під 80. Це головні магістралі з більш-менш хорошим полотном і широкими смугами руху. В переліку: Набережне, Наддніпрянське і Столичне шосе, Південний міст, проспект Бажана - загалом 11 вулиць.

Наталія Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- На теперешній час у зв'язку з такими погодними умовами, які погіршуються, саме по осені, взимку, на початок весни, тобто з 1 листопада по перше квітня, на тих діялянках доріг, на яких був визначений 80 кілометрів, з першого листопада по 1 квітня він буде обмежений до 60 км на годину.

Змінюють швидкісний режиму задля водіїв і через погодні умови. В Державтоінспекції кажуть: 80 кілометрів - на зиму це забагато й надто небезпечно. Втім, штрафувати охочих до швидкості патрульні почнуть не одразу, дають час на акліматизацію.

В'ячеслав Бендюг, інспектор УДАІ м. Києва:

- В даному випадку, щоб водії трохи адаптувалися у зв'язку з тим, що дорожні знаки зняли, еслі зразу стати і працювати, то самі ви розумієте, що воно буде не так, а так водії покамісь адаптуються, пройде якийсь певний період, проміжок часу, і потом, я думаю, будем працювати.

Нині правоохоронці зупиняють порушників і просто попереджають. Самих же водіїв така новація не дивує. Вони погоджуються зі змінами, але лише на зиму.

Павло, водій:

- На зимоий період так, а на літній треба повертати!

- А чого, швидкість любите?

- Тут така магістраль хороша, треба швидше їхати, Київ - швидке місто, от і швидше їхати. На літній повинен знов 80 бути, на зимовий, можливо, й так, бо дорога буває з ожеледицею, то треба трохи повільніше їздити.

На час зменшення режиму дорожні знаки з показником 80 на 11 вулицях демонтували. А всім охочим мчати з вітерцем співробітники міліції радять не надто розганятися. За 2014 через перевищення швидкості у столиці сталося більше півтисячі ДТП.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.