Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Озброєний напад у середмісті Києва

15 грудня 2014, 23:14
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 грудня 23:14

У столиці кілька десятків озброєних чоловіків вдерлися до аудиторії й пограбували слухачів лекції з економіки. Під час нападу бандити в одну людину вистрілили, а іншу викрали.

- Они ногой выбили дверь и начали стрелять сразу.

Все сталося приблизно о 17-й годині. До будівлі в центрі Києва вдерлися до двох десятків молодиків у балаклавах та зі зброєю в руках. Налякавши пенсіонерку-консьєржку, вони підбігли до аудиторії, де саме тривала лекція. Там нападники одразу почали стріляти й трощити меблі. Присутніх, а це 23-оє людей, поклали на підлогу, їхні мобільні телефони й речі відібрали.

- Тут були перекинуті стільці, поламані окуляри, телефони сотові поламані.

Сергій Переход, постраждалий:

- 25 телефонов, технику, камеру забрали, планшеты, документы, ключи от авто, самые минимальные подсчеты - 50 тысяч гривен, кошельки брали.

Тих, хто з присутніх намагався відірвати обличчя від підлоги чи щось сказати - били. Американець російського походження Генадій також прийшов послухати лекцію. Він пручався озброєним нападникам найбільше, за що й дістав кулю в живіт.

Генадій, постраждалий:

- Когда я начал просить: дайте документы мне, я еще больше начал получать удары с разных сторон, мол, лежи вниз, ногами били со всей силы, и тут раздался выстрел.

Сергію від нападників також дісталося. Його молодики викрали з аудиторії перед очима у вагітної дружини. Потім натягли чоловікові на голову мішка, вивезли бранця до лісу, били продовж трьох годин. А потім відпустили.

Сергій Переход, постраждалий:

- Они схватили, надели наручники, увезли в лес, где избивали и допрашивали. Били по голове, тут шишки, они уже сходят, а в основном били по животу, но, как я узнал, у тех людей, которые остались там, у них больше гематом.

Чоловік стверджує - нападники були озброєні до зубів.

Сергій Переход, постраждалий:

- Автоматы, пистолеты мне в голову подставляли, кричали все: мы тебя расстреляем. Я не успевал открывать глаза от из сапог, потому что постоянно били.

Сергій певен: на нього напали через його минуле. Бо працював у політичній організації. І відомості про неї, стверджує, в нього й намагалися довідатися. Нині поранений американець і побитий киянин лікуються. Тим часом у приміщенні, де скоєно злочин, думають про посилення безпеки. Кажуть, у них є і камери відеоспостереження, і консьєржка, і тривожні кнопки. Утім, все це не допомогло - охорона приїхала на виклик лише за десять хвилин.  

- Страшно, що ми зробимо, як тут 15 чи 20 чоловік зайде.

Свідки кажуть, вони записали номерні знаки автомобілів бандитів. Тим часом правоохоронці лише сухо констатують: розпочали кримінальне провадження за статтею "розбійний напад", злочинців шукають. Поки нікого не затримали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.