Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Найрезонансніші напади на правоохоронців

19 грудня 2014, 23:48
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 грудня 23:48

Вісімдесят один український правоохоронець загинув під час виконання службових обов'язків. І це лише 2014-го. Масово вбивали співробітників міліції цьогоріч неодноразово по всій країні.

27 січня. Херсон. Трьох правоохоронців порізали під час виконання службових обов'язків. Ввечері неподалік гуртожитку між працівниками міліції та студентами виник конфлікт. Раптом один з юнаків витяг ножа й завдав опонентам у формі тілесних ушкоджень. Усіх трьох постраждалих забрали до лікарні. Та медикам вдалося врятувати життя двом пацієнтам. У міліції розповіли: всі троє - співробітники карного розшуку. Двох студентів третього й четвертого курсів затримали.

В'ячеслав Писаренко, керівник УМВС України в Херсонській області:

- Квалифицируются их действия как покушение на умышленное убийство, это ч 2 статьи 115, двух и более лиц. Ответственность за данную статью предусматривает лишение свободы до 15 лет.

Трирічна дитина загиблого 26-річного капітана міліції зростатиме без батька.

***
19 лютого 2014-го. Київ. Частина вулиці Семеренка обгороджена стрічками. Біля узбіччя автомобіль правоохоронців, біля машини - тіла. Це двоє загиблих інспекторів ДАІ. Їх розстріляли впритул. Третього забрали до лікарні. Того вечора вони патрулювали в Солом'янському районі столиці. Коли повз промчав позашляховик, водій якого не відреагував на вимогу зупинитися - почали переслідування. Зрештою автомобіль зупинився - з нього вийшли чоловіки й одразу почали стріляти по правоохоронцях. Загиблим було по 40 років. Убивць не знайшли й досі.

***
2-ге березня. Їх розстріляли впритул. Уночі невідомі під'їхали Ланосом до КПП поблизУ Києва і зрешетили автомобіля патрульних. Забрали зброю і втекли. Втім, транспорт злочинців запам'ятали випадкові свідки. Наздогнати її намагалися кілька машин правоохоронців.

Олександр Зубенко, керівник відділу Департаменту ДАІ України:

- Почалось переслідування автомобіля, працівники застосовували вогнепальну зброю, автомобіль рухався в напрямку селища Зазим'є, на одному з поворотів автомобіль виїхав в кювет, зловмисникам вдалося скритися, в автомобілі було знайдено два пістолети, було знайдено номерні знаки, які були викрадені з іншого автомобіля.

Загиблим інспекторам було 39, 37 та 27 років.

Лариса, продавчиня кіоска:

- Я только слышала выстрелы, все. Я не подходила, потому что я одна.

Згодом нападників затримали. Підозрювані - двоє молодиків, з яких одному на час скоєння злочину було лише 16. Справу вже передали до суду. Прокурори заявляють про неспростовні докази, адвокати ж кажуть про свідчення під тиском.

***
З1 липня. Донеччина. Поблизу міста Докучаєвська в автомобілі виявили мертвими керівника місцевого відділу міліції Василя Рябоконя та дільничного інспектора Миколу Дорошка. Нападники розстріляли машину з автоматичної зброї - правоохоронці померли на місці. Вбивць - не знайшли.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.