Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Шполі вівчарки пошматували пенсіонера

15 січня 2015, 23:28
Дата ефіру/події: Четвер, 15 січня 23:28

Ледь не загризли пенсіонера свійські собаки на Черкащині. У місті Шполі вівчарки просто посеред вулиці накинулися на чоловіка. Старенький нині в лікарні, а от господареві псів загрожує штраф - 80 гривень.

Здалеку цей чоловік нагадує мумію - у бинтах руки та ноги. Де нема пов'язок - помітні великі синці. Усе це - наслідки зустрічі з сусідськими псами.

Володимир Варивода, постраждалий:

- Я йшов по вулиці, одна бігла, потім друга вибігла, чотири хати не дійшов до цього хазяїна. Якби в горло вчепились, я б з вами не балакав.

Із численними рваними ранами пенсіонера забрала швидка. Тепер стан пацієнта задовільний, попереду майже місяць лікування. Втім, медики кажуть - дідусеві поталанило.

Вадим Ткаченко, лікар-травматолог:

- Тут єдиний фактор, який допоміг і нам, і йому, що зараз зима і він був гарно тепло вдягнутий. В літній час це було б чоловіку шматки тіла повидирали ті собаки.

За своїми улюбленцями власник собак ніколи не помічав агресії. Запевняє - вони відбули курс муштрування та ніколи не нападали на людей. Як того дня вирвалися з подвір'я - може лише здогадуватися. Своєї вини не заперечує і готовий допомагати постраждалому.

Юрій Шарапов, власник собак:

- Я ему оплачиваю все медикаменты, родственникам сказал - я не прячусь, потому что моей вины нет, она косвенная, я не травил человека собаками.

За фактом інциденту правоохоронці склали адміністративного протокола. Згідно з ним господар псів має сплатити штраф, максимум - 80 гривень.

Вадим Різник, заступник керівника Шполянського РВ міліції:

- Неналежне утримання тварин, що призвело до тяжких наслідків. Від 3 до 5 неоподаткованих мінімумів і позбавлення собаки. На данний момент матеріали справи знаходяться в суді.

Суд також вирішить і подальшу долю тварин. Ймовірно, їх присплять. Утім, господар має намір боронити улюбленців до останнього. Мовляв, чотирилапі не винні, адже просто виконували свій обов'язок - охороняли оселю. Він ладен віддати елітних вівчарок на службу в АТО, аби лише зберегти собакам життя.

- Пусть они там мины ищут, зачем же убивать? Какой смысл?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.