Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Конкурс на посаду нового патрульного перевищив очікування

20 січня 2015, 23:43
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 січня 23:43

Лише за добу до Центру реєстрації майбутніх поліцейських надійшло чотири тисячі анкет. Стати новими патрульними у Києві бажають і безробітні, й представники різних професій. По що прийшли - високу зарплатню чи мрію змінити країну?

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Кількість бажаючих стати новими патрульними-поліцейськими величезна. До центру реєстрації - справжні черги. Кандидати заповнюють анкети навіть в коридорі. 

Безробітний Дмитро щойно дізнався про набір нових патрульних, одразу прийшов заповнювати анкету. Бути поліцейським ніколи й не мріяв. А тут з обіцяною зарплатнею шість-вісім тисяч гривень отримав стимул.

- Это хорошая зарплата, социальные гарантии, все оплачиваемое.

Подають документи водії, сантехніки, безробітні. Змінити фартух на уніформу та носити зброю замість таці хоче й 21-річна офіціантка Ліна.

- То есть карьерный рост, хороший соцпакет, будем откровенными - это перспективней, чем работать официантом.

На першому етапі відбору вимог до кандидатів у патрульні - небагато. Основні критерії такі: чоловік або жінка від 21 до 35 років, здорові фізично та психічно. Обов'язкова наявність водійського посвідчення категорії Б, відсутність судимості та вільне володіння українською мовою.

Ганна, працівниця Центру реєстрації нових патрульних:

- Дякуємо за анкету, якщо ви нам підійдете - вам обов'язково зателефонують, до побачення. Вже з самого ранку, з дев'ятої години багато приходить, дівчат також багато.

А ось Володимир іде з центру реєстрації розчарований. Каже, тільки-но вирішив змінити долю, як провалився на першому ж етапі.

- Мне 46 лет уже, так что я не прохожу.

- А хотіли?

- Да. Немаловажно зарплата, которую обещали.

Організатори реформи МВС укотре наголошують - українському бюджету нова реформа коштуватиме копійки. І фінансуванням, і організацією дуже допомагають США.

Джеффрі Пайєтт, посол США в Україні:

- Сполучені штати привезуть сюди своїх найкращих консультантів, приїдуть також консультанти із європейських країн, які проходили подібний процес створення. Найважливіші принципи: жодної корупції, прозорість, підзвітність і верховенство права.

Навчатимуться майбутні поліцейські три місяці. За цей час щотижня складатимуть іспити. В разі незадовільних результатів - кандидатів відсіють. До лав нової патрульної служби наберуть лише найкращих. Та разом із комфортними умовами праці поліцейським обіцяють і наджорсткий контроль.

Ека Згуладзе, перший заступник міністра внутрішніх справ України:

- Конечно, нет никаких гарантий, даже больше - будут единицы, а может и десятки, которые попробуют оживить страые схемы, эти люди будут не уволены, а пойдут в тюрьму.

Самі ж інспектори новиною про ліквідацію їхнього відомства приголомшені, стверджують у департаменті ДАІ. Там хвилюються за вікових співробітників, адже до нової патрульної служби планують брати тільки молодших за 35 років.

Наталя Сторожик, керівник відділу Департаменту ДАІ в м. Києві:

- Від учора у всіх одне питання: так що робити, шукати роботу іншу, щоб до пенсії якось допрацювати?

Натомість самі інспектори своєї позиції щодо реформи відкрито не висловлюють. Обіцяють виходити на роботу сумлінно, як і раніше.

- Якщо керівництво так вирішило - значить, так треба.

- Якщо наше вище руководство вважає, що так буде краще - значить, буде краще.

Тим часом у МВС старшим за 35 працівникам ДАІ та МРЕВ обіцяють допомогу в подальшому працевлаштуванні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
полйцею. пойти
паша 31.10.2015, 15:20 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.