Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чия провина в масовому отруєнні киян?

26 січня 2015, 22:16
Дата ефіру/події: Понеділок, 26 січня 22:16

У столичному мікрорайоні Бортничах тепер організовують щеплення від гепатиту. Через отруєння водою на початку року людям радять убезпечити себе від ще однієї недуги, яку може викликати забруднена аква віта. Водночас чисту воду мешканцям обіцяють подати вже до кінця тижня.

У них була кишкова інфекція, тепер на порозі ще одна недуга. Мешканці мікрорайону Бортничів, хто мав проблеми через питну воду, можуть захворіти і на жовтяницю.

Оксана, постраждала:

- Стоко таблеток, потратили стоко на лекарства, и ничего не помогает. До сих пор половина вон вообще не... Ну извините, туалет наш друг.

Саме для таких у столичній санстанції радять не зволікати і зробити щеплення проти гепатиту.

Олег Рубан, головний санітарний лікар м. Києва:

- Самий опасний - це вірус гепатиту А, у нас у випадках жодного не зареєстрвоано по Бортничам, але з профілактичною метою ми пропонуємо провести специфічну вакцинацію.

Обіцяють провести щеплення безкоштовно. На ін'єкцію вже погодилося півтисячі киян, вакцини вистачить для всіх охочих - запевняють столичні чиновники.

Михайло Радуцький, заступник голови Київської міської державної адміністрації:

- Вакцина імпортного виробництва, вона зарезрвована на складах, і почекаємо, щоб не закуповувати аби закуповувати, а закупимо рівно стільки, скільки людей погодиться робити вакцинацію.

Офіційно захворіли на кишкову інфекцію більше півтори сотні мешканців Бортничів. Нині в лікарні залишається 5-ро дорослих. Причиною масового отруєння стало потрапляння фекалій у водогін. А завинили начебто будівельники, які зводили новий гідровузол.

Андрій Білик, генеральний директор Київводоканалу:

- Основним джерелом є самовільний влаштований зв'язок між інженерними комунікаціями об'єкту будівництва та госпфекальною каналізацією, яка обслуговує приватний сектор і не перебуває на балансі Водоканалу.

Тим часом у слідчих, які розпочали кримінальне провадження, багато питань саме до Київводоканалу, якому закидають службову недбалість.

Олександр Надід, прокурор Дарницького району м. Києва:

- Звернено з клопотанням до суду, щодо доступу до документації Київводоканалу, оскільки мені відомо, Київводоканал добровільно не видає документації, яка необхідна для кваліфікації дій окремих службових осіб. Джерело забруднення було на об'єкті, який находиться на балансі Київводоканалу, факт було зафіксовано, на даний час йде дослідження.

Тим часом комунальники всю провину за забруднення питної води покладають на генерального підрядника будівництва і збирають відповідні документи. Водночас з людей обіцяють не брати грошей за використану воду упродовж січня, а витрати на лікування компенсувати погодяться лише за рішенням суду.

Андрій Білик, генеральний директор Київводоканалу:

- За січень місяць мешканцям селища Бортничі не будть нараховувати послуги за водопостачнання взагалі. Відносно інших типів компенсанції - на лікування й інші - вони повинні прийматись на основі судових рішень.

Користуватися водою з-під кранів мешканцям Бортничів й досі не радять. У СЕС очікують: вода стане справді питною до кінця тижня.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.