Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині грабіжник напав з ножем на стереньку бабусю

30 січня 2015, 23:54
Дата ефіру/події: П’ятниця, 30 січня 23:54

86-річна бабуся стала жертвою розбійника на Рівненщині. Чоловік уночі заліз до будинку старенької і, вимагаючи грошей, ударив господиню ножем у шию. Закривавлена жінка змогла дістатися сусідів і попросити про допомогу. Нападника затримали. Окрім двадцятьох гривень, він забрав у бабусі банки з салом та варенням.

86-річна Галина Тишкевич у селі Руді Красній мешкає самотньо. Того вечора, як завжди, спокійно лягла спати. Жахіття розпочалося о третій ночі.

Галина Тишкевич, постраждала:

- Я в десять годин виключила телевізора і думаю, ляжу. Ще навіть кружку води солодкої випила і лягла. Але мені чутно запах, такий, як папіроси. Ай, думаю, я топила в грубі, може, десь там матрас зайнявся.

Пенсіонерка у сутінках оглянула ліжко - нічого. Раптом поглянула на шафу, а біля неї - невідомий. Вона озвалася до нього, погрозила викликати міліцію. Чоловік схопив ножа.

Галина Тишкевич, постраждала:

- І я зразу почула - мені так пощеміло. І він до мене: ша-ша-ша. І він тако мені - чик. І я вся, чую, що вже ллється.

Зловмисник забрав телефона, гаманця з двадцятьма гривнями, банки із салом та варенням. Стікаючи кров'ю, Галина Євдокимівна змогла сховати ножа. Коли розбійник вийшов із хати, пенсіонерка перев'язала хусткою собі шию й пішла до сусіди - колишнього ДАІвця.

Олексадр Герасимович, сусід постраждалої:

- В цей же час я терміново викликав швидку медичну допомогу, зателефонував на 102 і дільничному інспектору Шаблію. Підняв сина Сергія, ми вскочили з ним в машину і поїхали шукати цього чоловіка.

Побачили невідомого в кінці вулиці. Навіть за п'ятнадцять метрів було видно, що зловмисник нервується. Тож люди не сумнівалися, що саме він і є нападником. Утрьох вибігли з машини і скрутили розбійника.

Сергій Герасимович, сусід постраждалої:

- Коли ми до нього підбігли вже його затримувати, він це сало і цей пакет з харчами, він просто його викинув. Він зразу почав виправдовуватися.

Микола Бречко, мешканець с. Руди Красної:

- Розказував, що він крепко схотів їсти і зайшов до баби. Сказав: двері були відкриті, я зайшов у хату і попросив їсти. Бабуля начала кричати і каже, я взяв ножа і полоснув її по горлі.

Нападником виявився 45-річний рівнянин.

Олександр Шаблій, старший дільничний інспектор:

- Раніше судимий, який перебував у притулку для безхатченків міста Рівне, знаходиться по вулиці Дубенській, він його сам полишив. До цього часу перебував у психіатричній лікарні в Острозі. На даний момент даний громадянин затриманий по статті 187 частині 3, перебуває у СІЗО.

За скоєне чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі. Тим часом постраждала одужує. Медики кажуть: зловмисник ледь-ледь не зачепив сонної артерії.

Олександр Каспришен, завідувач травматології Рівненської районної лікарні:

- Рана була нанесена в ділянці шиї, а взагалі ця ділянка є досить небезпечною, тому що там знаходиться досить багато життєво важливих органів і структур, і поранення може викликати масивну кровотечу і досить швидку смерть.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.