Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах підліток врятував людей з крижаної води

31 січня 2015, 00:05
Дата ефіру/події: Субота, 31 січня 00:05

16-річного рятівника нагородили в Черкасах. Він витяг із крижаної води двох людей. Якби юний герой не став випадковим свідком пригоди, історія могла б закінчитися трагічно.

Прогулянка поблизу Дніпра закінчилася порятунком потопальників. 16-річний містянин помітив у воді двох людей. Без роздумів кинувся на допомогу.

Максим Капура, рятівник:

- Мальчик просил о помощи, кричал, что ничего не чувствует, я сказал - сейчас подойду. Взял палку, подошел к нему, его я вытянул, а мужчина был слишком тяжелый, я сам не смог его вытащить, подошел еще другой мужчина, кинул веревку, то вместе вытащили.

Коли на місце пригоди приїхали рятувальники - всі учасники крижаної пригоди вже були на березі. Кажуть - коли б не Максим, той день міг закінчитися трагедією.

Андрій Хижняк, керівник Черкаського МВ Держслужби з надзвичайних ситуацій:

- Самотужки вони вже не могли вибратись, і якби не Максим, то це закінчилось фатально. Максима дії я оцінюю як професілнальні, це дійсно рятувальник, який не розгубився в такому випадку і допоміг.

Урятовані нині почуваються добре. Мати одного з них навіть не знає, як дякувати хлопцеві за життя сина. Каже - дитина згадує, що Максим увесь час підтримував, аж поки вибралися на берег.

Дарина Іванова, мати врятованого хлопчика:

- Руки и ноги у него настолько замерзли, что он уже не мог ими двигать, и он постоянно говорит - малой, держись. Слава богу, что у нас существуют такие люди, дети, которые в сложную минуту, рискуя своей жизнью, помогают другим, спасибо этому парню, Максиму.

Студенти черкаського медичного коледжу стоячи зустрічають товариша. Тут хлопець навчається на фармацевта.

Карина Ліфер, викладач Черкаського медичного коледжу:

- Ми дуже горді і раді, що в нас є такий хлопчик, який може допомогти в скрутну годину, і така відповідальна дитина.

За сміливий вчинок хлопець здобув грамоту та фотоапарата від надзвичайників. Максима Капура також мають намір номінувати на премію "Герой-рятівник року". Та студент каже - подяка зайва, на його місці так мав би вчинити кожен. Героєм себе не вважає.

- Как и раньше, обычным человеком, как все.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.