Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Житомирщині з крижаної води витягли двох рибалок

27 лютого 2015, 22:19
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 лютого 22:19

Двох рибалок витягли з холодної води житомирські надзвичайники. Чоловіки вирішили випробувати на міцність лід на затопленому глиняному кар'єрі. Одначе крига не витримала. Усе це бачив охоронець, який самотужки не зміг дістатися потопальників. Тож зателефонував на 101.

Двоє поціновувачів зимової риболовлі вирішили наловити лускатої на затопленому глиняному кар'єрі. Але не зважили на товщу криги та власну вагу. Тож коли вийшли на середину водойми - за мить провалилися під лід. Усе на власні очі бачив охоронець території.

Микола, охоронець кар'єру:

- Бачу - один провалився, потім другий провалився: Поможи! В мені, хлопці, 120 кілограм. Щас, я там провалюсь. Хто нас виручить. Давай звонить уже, то ваша діспечер, кажу: дєвушка, виручайте. Ну шо ж, живі люди.

Ще до прибуття допомоги один рибалка самостійно вибрався з крижаного полону.

- Розкажіть, як це ви?

- Я вжжжеее зззамммерз, говорить не можжу.

Його товариша рятували вже надзвичайники - витягли завдяки човнові й мотузкам. Уже після того, як чоловіки зігрілися, розповіли про свою пригоду.

Денис, рибалка:

- Я за раз п'ятий чи шостий виповз на спину. Раз - і пішов крутиться.

- Довго в воді пробув?

- Минут десять. Береш за льод, а він ломається, ломається.

- Реально я думав - труба!

Застережну й профілактичну роботу з-поміж охочих до зимової ловлі рятувальники проводять постійно.

Оксана Ковальчук, помічник керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області:

- Досі водойми не створювали небезпеку для перебування на них, проте температура на них щодня підвищується, і наразі лід неміцний, сірого кольору, що свідчить про перебування в його товщі води, і виходити на такий тонкий лід категорично не можна. Це небезпечно для життя. Цієї зими на Житомирщині через недотримання правил поведінки на водоймі загинули дві людини, п'ятеро осіб вдалося врятувати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.