Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінниччині винесли вирок замовнику та виконавцям вбивства

27 лютого 2015, 23:25
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 лютого 23:25

Трьох підозрюваних у скоєнні замаху на фермера засудили на Вінниччині. Спроба вчинити злочин сталася в селі Тарасівці 2013-го року. Застрелити 43-річного чоловіка намагалися в сторожовій будці його власного господарства. Нападники планували вбити усю родину - таке було замовлення.

Нападники планували знищити всю сім'ю: подружжя та маленьку дитину. Адже мали намір заволодіти документами на господарство. Заскочили на подвір'я фермера о восьмій вечора й одразу почали стріляти в 43-річного чоловіка.

Постраждалий:

- С того вечера что я помню… Оно все быстро так было. Буквально миг, и уже темновато было. Только увидел - человек, раз - бах, бах, бах… Все быстро было…

У будинок нападники зайти не наважилися, тому сіли в автомобіль і втекли. Закривавлений постраждалий викликав міліцію.

Ігор Переличай, хірург Жмеринської районної лікарні:

- Загальний стан був його не такий важкий, були наявність ран, но травм, які загрожували його життю, об'єктивно виявлено не було. При ревізії рани голови виявлено стороннє тіло по ходу ранєвого каналу, в процесі виявилось, що це пуля, і вона впиралась в потиличну кістку, мною ця пуля видалена і віддана на експертизу…

Двох підозрюваних оперативники затримали у Жмеринському районі. 38-річний мешканець Вінниці раніше відбував кару за крадіжку й пограбування. Його напарник - також колишній тюряжник. Був у цій історії ще й третій - замовник убивства, колишній фермерів бізнес-партнер.

Юрій Педос, перший заступник керівника УМВС України у Вінницькій області:

- Було встановлено, що ці зловмисники діяли за замовлення третьої особи, яка в подальшому була затримана. В подальшому ці троє осіб: змовник та два виконавці - були арештовані. Їм було висунуто підозру за статтею - навмисне вбивство, ч. 2 ст. 115 КкУ.

Затримані свою вину визнали. Хоча один нападник твердив, що аграрія хотіли лише налякати. Але інший розповів правоохоронцям про заплановане вбивство.

Затриманий:

- Какая цель была?

- Убрать человека, то есть - убить…

Суд першої інстанції всіх трьох зловмисників визнав винними, двом - дав 14 років позбавлення волі. Замовник дістав 14 з половиною років в'язниці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.