Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під час засідання Уряду заарештували міністра-корупціонера

26 березня 2015, 00:03
Дата ефіру/події: Четвер, 26 березня 00:03

Затримання перед об'єктивами десятків телекамер. На засіданні уряду показово одягли кайданки на голову Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького. Їх підозрюють у розкраданні державних грошей у надто великих розмірах.

Традиційне урядове засідання розпочинається з несподіванки. До прем'єр-міністра підходить невідомий чоловік. За мить Арсеній Яценюк оголошує:

- Дозволяю проведення слідчих дій у приміщенні уряду. Прошу.

Правоохоронці підходять до столу, де сидить голова Державної служби з надзвичайних ситуацій - Сергій Бочковський, та його перший заступник - Василь Стоєцький.

- Вы задерживаетесь в порядке Статьи 208 кпк Украины по подозрению в хищении бюджетных денежных средств в особо крупных размерах. По статье 191 ч.5. Встаньте, пожалуйста.

Обидвом високопосадовцям надягають кайданки і виводять із зали засідань під вартою. Згодом міністр внутрішніх справ пояснює: посадовці протягом шістьох місяців за завищеними цінами купували паливо, заробляючи на відкотах.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- В рамках этой схемы государственные закупки осуществляются через частную компанию. Частная компания перечисляет нерезиденту Украины на остове Джерси, с острова Джерси на другую частную компанию, которая принадлежит Стаецкому и Бочковскому. После чего эти деньги делятся на их карточне счета. Открытые в банке острова Сайпрос. Вот оригиналы этих карточек.

Дмитро Бут, заступник керівника Головного слідчого управління МВС України:

- Одночасно проводяться обшуки у вказаних підприємствах, вилучаються документи, які свідчать за вказану злочинну діяльність, протягом доби вказаним особам буде пред'явлена підозра.

За словами головного міліціянта країни, таке показове затримання влаштували навмисне, аби налякати інших корупціонерів.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Это не спектакль, это не театр, это можно было сделать в момент обыска, это можно было сделать чуть позже, чуть раньше, но когда поступила информация, мы решили, что это надо сделать на заседании правительства в том числе. Как прививку, как превентивное действие для всех коррупционеров.

Пізніше і Бочковського, і Стоєцького уряд звільняє з посад. Також звільнили усіх голів обласних управлінь Держслужби з надзвичайних ситуацій. Тимчасово очолив надзвичайників радник голови МВС Зорян Шкіряк.

Зорян Шкіряк, в.о. керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- Головним пріоритетом для нас є розгляд тих скарг, той ситуації, яка складался в ДНС за останні місяці, і безперечно, як уже сказав міністр внутрішніх справ, знаходження гідної кандидатури, яка в подальшому зможе очолити цей орган державної влади.

У МВС переконують - це гучне затримання не останнє. Нині щодо корупції розслідують діяльність кількох колишніх міністрів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.