Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Суд відмовив в арешті керівників Держслужби з надзвичайних ситуацій

27 березня 2015, 23:29
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 березня 23:29

Після гучного затримання - на волю? Сьогодні у Печерському судді столиці мали обрати запобіжний захід для вже колишніх керівника та заступника Держслужби з надзвичайних ситуацій. Сергія Бочковського та Василя Стоєцького підозрюють в організації тіньових схем розкрадання бюджетних коштів. Втім, суддя відмовилася арештовувати високопосадовців.

- Слідчий суддя ухвалив: клопотання заступника начальника відділу ГСУ України Кожухівського до застосування до підозрюваного стосовно кримінального провадження 12015000159 Бочковського Сергія запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою повернути до головного слідчого управління МВС України.

Таке рішення винесла суддя стосовно двох підозрюваних високопосадовців. Служитель Феміди зазначила, що лише підтримала прохання прокуратури. Державний обвинувач переконує - ніякого тиску на нього не було, це обгрунтоване та виважене рішення, адже в такий короткий термін зібрати усі докази просто неможливо.

Андрій Шевченко, керівник відділу Генеральної прокуратури України:

- Відповідно до КПК, в разі відсутності доказів я зобов'язаний, це не право моє, це мій обов'язок, відкликати зазначене клопотання. У нас на сьогоднішній день немає даних про те, які саме тендера проводились, є певні дані, які отримали з офіційного сайту держзакупівель. Інших даних у нас немає. 

Водночас і родичі, і самі підозрювані переконують: обвинувачення надумане.

Галина Стоєцька, дружина затриманого:

- Подстава, под-ста-ва. Человек от лейтенанта и до генерала прошел потому, как он направления знает. Я не знаю, кто заинтересован. Он человек не политический абсолютно. То, что кто-то хочет кресло министра, я не знаю.

Сам Василь Стоєцький каже: ні про які тіньові схеми та мільйони в офшорах й гадки не мав. Дізнався, що володіє іноземною фірмою, вже від слідчих.

Василь Стоєцький, підозрюваний:

- Я абсолютно не знаю, що вказане за підприємства, з якими я мав відповідний контакт, ні діловий контакт. Я вважаю, те, що викладене в тих паперах, які є у мене на руках, абсолютно безпідставно, і з цим не погоджуюсь.

Тож після гучного затримання просто під час засідання уряду і колишнього вже керівника держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, і його заступника Василя Стоєцького мають відпустити. Втім, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці написав: хоча термін затримання високопосадовців спливає у субботу о 12-ій дня, на волю вони не вийдуть.

- На сьогоднішньому засіданні у Печерському суді прокуратура відкликала клопотання про арешт для того, щоб розширити його і доповнити додатковими статтями обвинувачення і епізодами по обвинуваченню у корупційних діях та здирництві.

Якщо слідчим таки вдасться зібрати необхідні докази, то високопосадовців на час розслідування таки заарештують.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.