Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Застави для підозрюваних у корупції будуть значно збільшені

27 березня 2015, 23:37
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 березня 23:37

Саме боротьба з корупцією була основною темою засідання колегії МВС, у якій брав участь і прем'єр-міністр. За словами Арсенія Яценюка, нині основний клопіт у тім, що правоохоронці затримують корупціонерів, а суди їх на час слідства відпускають. Тож в уряді вже придумали, як із цим боротися.

Кабмін пропонує збільшити застави для підозрюваних у корупції. Відповідні зміни до законодавства мають внести вже найближчим часом.

Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України:

- Споглядаючи на останні події, в тому числі коли суди випускають корупціонерів під умовні застави, уряд вносить до парламенту зміни до кримінально-процесуального законодавства з метою суттєвого посилення і підвищення відповідальності корупціонерів, в тому числі і з тією метою, щоб за копійчані застави їх не випускали, а потім по всьому світу їх шукали.

Щодо гучного затримання вже колишнього керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій, міністр внутрішніх справ попросив відсторонених голів обласних управлінь дати свідчення про те, скільки грошей із них збирав Сергій Бочковський.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Сьогодні ми приймемо рішення, хто з вас і яку участь у цьому брав, яку позицію займає, і як буде працювати далі. Чи не буде працювати. А крім того - хто буде як відповідати. Хочу, щоб ви подумали про це і, зокрема, про ту статтю закону України, в якій прописано, що той, хто заявив про вимагання хабаря, звільняється від відповідальності.

Якщо ж керівники регіональних управлінь не захочуть свідчити, покази обіцяють отримати від їхніх заступників.

Олександр Турчинов, секретар Ради нацбезпеки та оборони України:

- Якщо керівники не захочуть давати свідчення, значить, покази даватимуть заступники, якщо не заступники, які також сядуть, значить помічники. До пожежників дійдемо. Буде необхідність, проводитимемо суд на стадіоні.

Стимулюватимуть викривати корупціонерів і слідчих із особливо важливих справ. Їм хочуть у кілька разів підвищити зарплати. Відповідне рішення можуть ухвалити вже на наступному засіданні уряду. Втім, про які саме суми йдеться - прем'єр-міністр не повідомив.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.