Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

За чиї борги киянам вимикають гарячу воду?

29 квітня 2015, 23:32
Дата ефіру/події: Середа, 29 квітня 23:32

Холодний душ! У Києві тисячі будинків залишилися без гарячої води. І це не лише через щорічну планову перевірку тепломереж. Відключають її через борги. Хто й кому не дав грошей та коли з'явиться гаряча вода в оселях?

Киянка Наталя наводить лад в квартирі. Та велике прибирання добряче псує відсутність гарячої води. 

- Грею и разбавляю, окна большие в квартире, ну что делать.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ця котельня на вулиці Щусєва не працює з 23 квітня. Сюди, як і на сімдесят інших котелень міста Києва, не надходить газ. Відтак, без гарячої води лишилося кілька тисяч будинків.

Не працює й котельня на вулиці Бакинській. Працівники кажуть: самі шоковані тим, що газ відключили. Адже вони обслуговували 69 будинків.

Олександр, слюсар:

- Ну, приехали, залезли в люк и поставили пломбу, и все. Они в свой люк залезли, закрыли свою задвижку.

Аби викупати маленьку онучку, гріє воду в мисках та відрах і Олександр. 

- Люди платят, за деньги они должны получать свои услуги.

У Київенерго пояснили - нині в Києві без гарячої води дві з половиною тисячі будинків. Півтори тисячі відімкнули планово для щорічної перевірки тепломереж. Ще ж тисяча будинків без води з іншої причини. Їхні котельні компанія Нафтогаз України від'єднала від газопостачання за борги.

Олександр Фоменко, генеральний директор ПАТ Київенерго:

- 21-го числа нам пришло уведомление от Киевгаза о принудительном ограничении подачи газа на ТЭЦ 5, 6 и отключении ряда котелен от газоснабжения всвязи с возникшей задолженостью перед Нафтогазом, такие сообщения получили все...

У самому Нафтогазі коментувати ситуацію відмовилися. А на офіційному сайті зазначили, що Київенерго - найзлісніший неплатник. І завинив їм майже два з половиною мільярди гривень. У Київенерго тим часом  кажуть - їм винні споживачі.

Тетяна Грязнова, фінансовий директор ПАТ Київенерго:

- Борг установ, які фінансуються з держбюджету, за оперативними данними склав 210 мільйонів гривень, найбільше серед них боржників Міносвіти і науки, 49 мільйонів, Міністерство охорони здоровя - 12, МВС - 13, Міноборони - 12.

Хто кому винен - інваліду Катерині Олександрівні байдуже. Вона зі своєї мізерної пенсії рахунки сплачує вчасно. А гарячої води все одно немає.

Катерина Олександрівна, мешканка м. Києва:

- Ето смертельний номер, в мене одна рука. Тут душ, тут стілець, так моюсь, а так помиться не могу, так и хожу. Не миюсь, пока жду.

- Все платимо, в нас немає задолженності ніякої.

Коли з'явиться в будинках гаряча вода - ніхто прогнозувати не береться. Компанії запевняють: сядуть за стіл переговорів. Та оголошення на будинках надії не вселяють. Бо термін холодного душу - необмежений.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.