Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сватовому сподіваються на розслідування діяльності колишнього мера

8 травня 2015, 23:02
Дата ефіру/події: П’ятниця, 8 травня 23:02

Сватівський район Олексій Борзило очолював менше як рік. 31-го березня наказом Президента його звільнили з посади голови райдержадміністрації.

Анатолій Науменко, керівник ГУ МВС України в Луганській області:

- Мы на него составили протокол о коррупции. А в целом там законность нужно восстанавливать очень серьезно. Они привыкли, что можно делать что хочешь. Что это их город. Поэтому будем разбираться.

Тодішнього голову району міліція звинувачувала в корупції. Борзило очолив райдержадміністрацію, але не залишив посади у власному фермерському господарстві, в селі Гончарівці. За це йому присудили штраф і заборонили працювати чиновником.

Ярослав Чопенко, суддя Харківського апеляційного суду:

- Якби рішення вступало в законну силу, то відповідно до чинного законодавства, особа підлягала внесенню в реєстр, що вчинили корупційні правопорушення, і ставилось питання про доцільність перебування її на посаді. 

Та Борзило це рішення оскаржив. Харківський апеляційний суд визнав його вину недоведеною.

Ярослав Чопенко, суддя Харківського апеляційного суду:

- Рішення суду першої інстанції по цій справі було скасоване, провадження по справі було закрито. В зв'язку з недоведенністю вини. Факту правопорушення, яке викладено протоколом, апеляційним судом - не встановлено.

Місцеві кажуть - ще донедавна очільник району був запеклим прихильником колишньої влади. Вони добре пам'ятають його виступи на антимайданах. Але після Революції гідності урядник раптом став патріотом, втім, за словами людей, його справи говорять про інше. До прикладу - становище навколо ставка. За цю водойму змагаються двоє підприємців, кожен із яких вважає себе законним орендарем. Доходить навіть до силових протистоянь.

Олег Назаренко, охоронець ставка:

- У нас сейчас нерест идет. Они продают билеты. Серьезный масштаб, много удочек. Любительская - это на одну удочку. А у каждого там по 6, по 7 удочек, много. Им сюда, конечно, дешевле. Если на другой ставок им поехать - там будет по 400, дорого. А здесь они 100 гривен отдали - их никто не проверяет, ничего. И они вылавливают, сколько хотят.

Нині на ставку двовладдя, адже за рішенням колишнього голови Сватівського адміністрації Борзила водойму повернули попередньому орендареві.

Віктор Усатий, керівник фермерського господарства:

- Иск подписан бывшим главой райадминистрации - Борзило. За его подписью подан этот иск.

Євген Семенов, колишній орендар ставка:

- Администрация судится сейчас. Не я! Администрация расторгает договор с Литвином.

Віктор Усатий, керівник фермерського господарства:

- Когда была встреча - Борзило сказали: будет встречный иск, и эта сумма оценивается примерно в миллион. Чуть меньше, но округляем до миллиона. И говорим: согласно действующего законодательства - эта сумма ляжет на райадминистрацию. Фактически вы действуете в интересах третьего лица. Это не дружит с уголовным кодексом. Ответ: ну и что. Уголовного кодекса я не боюсь, а платить я ничего не буду. Государство - пусть оно и платит.

У підприємців попереду тривала судова тяганина. Тим часом мешканці сподіваються: звільнення Олексія Борзила з посади буде не єдиною карою, і на нього ще чекає кримінальна відповідальність.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.