Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Харківщині подруги зарізали поштарку заради пенсійних грошей

28 травня 2015, 12:07
Дата ефіру/події: Четвер, 28 травня 12:07

На Харківщині міліція через півроку розкрила вбивство поштарки. Вона зникла ще у вересні: пішла розносити пенсії по селу та не повернулась - її оголосили у розшук. І тільки у березні в сусідньому районі у лісі знайшли понівечене тіло.

У селищі Буди тільки одне поштове відділення. Валентина працювала тут усе життя. Поштарку знали всі мешканці населеного пункту. Коли вона зникла - люди самі організували пошуки. 

Лідія Михайлівна, свідок:

- Искали! И наши жители ходили тут, по лесам, кругом ходили - искали ее. Где, в каком ставку, в речке какой. Кругом же искали. Даже из нашего дома, подруги ее, они все время ходили по лесам - искали ее. И там, и там. А оно бозна где. Туда никто, конечно, не ходил. А тут, по местному, все ходили.

Тіло знайшли тільки через півроку, закопаним у лісі, в сусідньому Нововодолазькому районі. Судмедекспертиза встановила - поштарка загинула від ножових поранень.

В'ячеслав Чирик, прокурор Харківської міжрайонної прокуратури:

- Було зрозуміло, що це вбивство. Під час слідства було встановлено, що вбивство скоєне цими жінками з корисливих мотивів, з метою заволодіння грошима, які вона отримала на пошті для виплати пенсій громадянам. Виявлено дві підозрювані особи - це колишні знайомі вбитої жінки, 1957 та 1954 р.народження. Наразі вони затримані.

У причетності до вбивства також підозрюють таксиста, який допомагав жінкам скоїти злочин.

Володимир Кагадій, керівник Харківського РВ міліції:

- Они по месту жительства наняли такси, водителя. Который также был установлен, автомобиль изъят. Положили в этот же автомобиль лопату, нож с собой взяли, приехали к ней в поселок Буды. Под предлогом "поговорить" пригласили ее в автомобиль. В данном автомобиле совершили убийство. После этого водитель оказал им помощь, вывез в Ново-Водолажский район и закопал. Водитель также привлечен к уголовной ответственности.

За даними слідства, до вбивства жінок спонукали кредити. Під час обшуку вдома в однієї з них правоохоронці знайшли квитанції, що свідчать - усі борги підозрювана сплатила одразу після смерті своєї знайомої.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.